Un nou cutremur a avut loc în Oltenia. Ce spune INFP
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Zona Olteniei a fost din nou zguduită de un seism. 

În ziua de 17.02.2023, 11:11:41 (ora României), s-a produs în OLTENIA, GORJ un cutremur mediu cu magnitudinea ML 4.4, la adâncimea de 15 km.

Cutremurul s-a produs la 104km NV de Craiova, 107km SV de Sibiu, 139km V de Pitesti, 165km SE de Timisoara, 184km SE de Arad, 184km S de Cluj-Napoca, 201km V de Brasov, 214km E de Belgrade, 218km E de Zemun, 224km NE de Nis, scrie INFP.

Tot vineri, a mai avut loc un seism de magnitudine redusă, 2.4 grade, la adâncimea de 5 km.

Cutremurul s-a produs la 109km NV de Craiova, 111km SV de Sibiu, 146km V de Pitesti, 158km SE de Timisoara, 177km SE de Arad, 184km S de Cluj-Napoca, 206km V de Brasov, 208km E de Belgrade, 212km E de Zemun, 223km NE de Nis.

Directorul INFP: E o surpriză că zona s-a activat 

 

Directorul general al Institutului Naţional de Fizică a Pământului (INFP), Constantin Ionescu, a declarat că este o "surpriză" că zona unde s-a produs seismul de marţi, dar şi cel de vineri, s-a activat, deoarece până acum nu s-au înregistrat decât seisme de magnitudine mică.

"E o zonă în care nu s-au produs cutremure decât foarte rar, iar dacă se produceau erau magnitudini mici, au fost magnitudini de 3 grade, 2 grade, 1 grad. Pentru noi e o surpriză că zona respectivă s-a activat, ea a mai produs cutremure în trecut. (...) Din punct de vedere geologic, mişcarea a fost pe verticală, mişcarea faliilor a fost pe verticală. Mecanismul cutremurului aşa arată, adică au fost două plăci care s-au mişcat una faţă de cealaltă pe verticală, la ambele cutremure. Deci, ele sunt un tandem de cutremure. Acest al doilea cutremur poate să fie un frate al celuilalt, nu este o replică a lui", a precizat Constantin Ionescu, într-o conferinţă la Ministerul Afacerilor Interne, citat de Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel