Un nou caz de corupție în Parlamentul European: Instituția condusă de Kovesi a confiscat 170.000 de euro de la un europarlamentar italian din partidul lui Salvini
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Poliția italiană din orașul Brescia a confiscat peste 170.000 de euro de la europarlamentarul ultra-naționalist Stefania Zambelli, în urma unei anchete privind utilizarea abuzivă a fondurilor Uniunii Europene alocate asistenților săi parlamentari.  

Autoritățile au confiscat banii din mai multe conturi bancare și mașinile de lux, joia trecută, în cadrul unei investigații în faza inițială condusă de biroul din Milano al Parchetului European (EPPO), scrie Politico.

Ancheta se concentrează pe patru asistenți care lucrează în Italia pentru Zambelli, care este pentru prima dată europarlamentar din partidul ultra-naționalist, de dreapta, Liga – parte a grupului mai larg Identity & Democracy din Parlamentul European – și este membru al comisiei pentru ocuparea forței de muncă. Ea și-a petrecut o mare parte a carierei în politica locală în orașul Salò din Lombardia, unde a fost viceprimar, și a făcut recent o ofertă nereușită pentru a deveni membru al consiliului regional din Lombardia.

Un purtător de cuvânt al EPPO a declarat că acest caz nu are nimic de-a face cu Qatargate, un scandal separat de corupție care tulbură Parlamentul European. Potrivit legii italiene, nu a fost necesară ridicarea imunității parlamentare a lui Zambelli pentru sechestru, a spus purtătorul de cuvânt. Nu au fost făcute acuzații oficiale.

„Cei patru membri ai personalului nu au desfășurat activitățile legate de funcția pentru care au fost angajați sau le-au desfășurat doar parțial, documentându-și în mod fals activitățile către Parlamentul European”, se arată în comunicatul EPPO.

Acesta a adăugat că Zambelli este „strâns legată” de cel puțin una dintre cele patru persoane pe care le-a angajat și susține că a beneficiat direct de fraudă.

Eva Kaili, un fost vicepreședinte al Parlamentului European care se confruntă în prezent cu acuzații preliminare de luare de mită, în Qatar, în schimbul influenței, a depus recent un recurs împotriva unei cereri EPPO de ridicare a imunității față de presupusele nereguli în salarizarea asistenților.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel