Data actualizării:
Data publicării:

Un nou caz 2 Mai în România. Trei tineri au murit spulberați de un șofer beat

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Un accident grav a avut loc duminică dimineaţă, pe DN1, la ieşirea din localitatea Sântimbru. Trei tineri au fost răniți și alți trei au murit după ce un autoturism, condus de un tânăr în vârstă de 19 ani, a intrat în grupul de șase persoane. Șoferul se afla sub influența alcoolului.

Update 

Şoferul din Alba care a provocat accidentul de pe DN 1, la ieşirea din Sântimbru, duminică dimineaţa, în care şi-au pierdut viaţa trei tineri, deţinea permis de conducere de 9 luni.

Accidentul s-a produs la circa 100 de metri distanţă de Sântimbru Fabrică, unde domiciliau victimele. Potrivit rudelor, tinerii se întorseseră de la un club din Alba Iulia, iar apoi au vrut să îşi mai cumpere câte ceva de la o benzinărie din apropiere.

Pe traseu, însă, au fost loviţi în plin de maşină, trupurile acestora, care mai erau duminică dimineaţa pe carosabil, fiind răspândite pe o distanţă de câteva zeci de metri.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba, la ajungerea forţelor de intervenţie la locul solicitării, trei dintre victime prezentau leziuni incompatibile cu viaţa. Traficul pe DN 1 este blocat pe ambele sensuri. O rută alternativă este autostrada Sebeş-Turda, potrivit Agerpres.

Știre inițială

Duminică, în jurul orei 3:30, un șofer în vârstă de 19 ani, din Oiejdea, conducea un autoturism pe DN 1, la ieşirea din localitatea Sântimbru. Cele şase persoane se deplasau pe marginea părţii carosabile când au fost accidentate. După producerea accidentului, trei persoane în vârstă de aproximativ 17, 18, respectiv 25 de ani, și-au pierdut viața, conform unui comunicat transmis AGERPRES de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba

'În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în urma testării conducătorului auto cu aparatul drugtest, a rezultat că tânărul nu se afla sub influenţa substanţelor cu efect psihoactiv', se arată în comunicat.

Conform Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba, la fața locului a intervenit Detaşamentul de pompieri Alba Iulia care a acordat primul ajutor medical şi a asigurat măsurile PSI.

'La ajungerea forţelor de intervenţie la locul solicitării, au fost găsite 6 persoane, 3 dintre acestea prezentând leziuni incompatibile cu viaţa', potrivit ISU Alba.

Se efectuează cercetări la fața locului pentru a se stabili cauzele care au dus la producerea evenimentului, potrivit Agerpres.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel