Un nou avion, prăbușit peste o clădire rezidenţială din Rusia, la nici o săptămână de la o tragedie aviatică similară
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Un nou avion, prăbușit peste o clădire rezidenţială din Rusia, la nici o săptămână de la o tragedie aviatică similară / Foto: Pixabay, de Olavi-a
Un nou avion, prăbușit peste o clădire rezidenţială din Rusia, la nici o săptămână de la o tragedie aviatică similară / Foto: Pixabay, de Olavi-a
Un nou avion s-a prăbușit peste o casă din Rusia.

Un nou avion s-a prăbușit în Rusia. Este vorba despre un avion de vânătoare care s-a prăbuşit duminică peste o clădire rezidenţială în Irkutsk, în Siberia, au anunţat autorităţile locale, precizând că nicio informaţie despre eventuali răniţi nu este disponibilă pentru moment, informează agenţiile de presă internaţionale.

"Un avion de tip Su a căzut peste o casă de două etaje la Irkutsk", a scris pe Telegram guvernatorul regiunii Irkutsk, Igor Kobzev.

Potrivit serviciilor de urgenţă citate de agenţiile de presă ruse, este vorba de un avion de vânătoare Su-30, care s-a prăbuşit în timpul unui zbor de antrenament, transmite Agerpres.

Numărul morţilor, în urma prăbuşirii unui alt avion, peste o clădire rezidențială din Krasnodar, a crescut la 13

Numărul persoanelor decedate, în urma prăbuşirii unui avion militar asupra unei clădiri cu nouă etaje din oraşul Eisk, din ţinutul Krasnodar, a crescut la 13, a declarat Aleksei Kuzneţov, ministrul adjunct al sănătăţii al Federaţiei Ruse.

Potrivit Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă, după degajarea dărămăturilor de la locul incidentului, corpurile neînsufleţite ale celor decedaţi au fost scoase la suprafaţă. La ora locală 6:00, pe data de 18 octombrie, se înregistrează 13 victime, inclusiv trei copii, în urma impactului aeronavei cu blocul de locuit. 19 persoane au fost rănite, patru dintre acestea au fost transportate la Spitalul Regional din Krasnodar, restul continuă să primească tratament la Spitalul din Eisk”, a precizat Kuzneţov, marţi. Potrivit acestuia, răniţilor li se acordă toată asistenţa medicală necesară şi sprijin psihologic necesar.

Acordarea de asistenţă medicală răniţilor se află sub gestionarea personală a ministrului sănătăţii al Federaţiei Ruse, Mihail Muraşko, a adăugat oficialul rus. Serviciul de presă al Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă al Rusiei a precizat că salvatorii au finalizat debarasarea dărâmăturilor. Aceştia au precizat că, în timpul operaţiunii de salvare, au reuşit să salveze vieţile a circa 68 de persoane, iar peste 360 de persoane au fost evacuate în timp util.

Pe 17 octombrie, un avion de vânătoare Su-34 s-a prăbuşit în oraşul Eisk, piloţii s-au catapultat. Avionul s-a prăbuşit asupra unei clădiri cu nouă etaje, ceea ce a declanşat un incendiu de proporţii. Preşedintele rus, Vladimir Putin, a primit rapoarte de la miniştri şi guvernatorul regiunii cu privire la situaţie şi a ordonat să se ofere toată asistenţa necesară rudelor incidentului aviatic, soldat cu prăbuşirea aeronavei militare la Eisk.

Preşedintele a dispus ca guvernatorul ţinutului Krasnodar, Veniamin Kondratiev, ministrul rus pentru situaţii de urgenţă, Aleksandr Kurenkov, şi ministrul sănătăţii, Mihail Muraşko, să plece de urgenţă la Eisk, pentru a acorda sprijin la operaţiunile de salvare şi în acordarea de asistenţă necesară celor răniţi, în urma accidentului din oraşul Eisk, a informat Serviciul de presă al Kremlinului. Ambii miniştri se aflau atunci la locul incidentului, notează Rador. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel