Data actualizării:
Data publicării:

Un mort şi patru răniţi într-un accident rutier la Cornu Luncii, în județul Suceava

Autor: Eduard Pascu | Categorie: Stiri
WhatsApp
O persoană a decedat, alteia i se aplică manevre de resuscitare, iar trei persoane fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean Suceava, în urma unui accident rutier produs, duminică, la Cornu Luncii, a informat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată.

Sursa citată a precizat că persoana decedată este un tânăr în vârstă de 22 de ani, iar cei trei răniţi transportaţi la UPU au vârste de 18, 19 şi 20 de ani, transmite Agerpres.

Potrivit ISU Suceava, în autoturismul care s-a răsturnat în afara părţii carosabile în localitatea Dumbrava, comuna Cornu Luncii, se aflau cinci persoane

La faţa locului intervin pompierii militari cu o autospecială pentru descarcerare şi o ambulanţă SMURD, cu sprijinul a trei echipaje ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean Suceava.

Accidentul are loc în condițiile în care, la nivel național, poliția acționează cu forțe sporite pentru a diminua gradul de victimizare pe șosele. 

Statistici despre viteza excesivă 

Viteza excesivă este unul dintre principalii factori ai accidentelor mortale de pe şoselele din România. Iată însă şi câteva statistici despre mersul cu viteză peste limita legală.

1. Pentru fiecare creştere cu 1% a vitezei medii de deplasare, rezultă o creştere cu 4% a riscului de accident cu victime, respectiv cu 3% a riscului unui accident grav.

2. În cazul creşterii vitezei medii, riscul de mortalitate pentru pietonii loviţi frontal de o maşină creşte de 4,5 ori dacă maşina se deplasează cu 65 km/h în loc de 50 km/h. În cazul ciocnirii laterale dintre două maşini, riscul de mortalitate pentru ocupanţii din maşina lovită din lateral este de 85% la o viteză de 65 km/h.

3. Cu cât viteza maşinii e mai mare, cu atât ai mai puţin timp la dispoziţie să opreşti la timp pentru a evita un accident. O maşină mergând cu 40 km/h are nevoie de circa 8,5 metri pentru a opri. O maşină mergând cu 50 km/h are nevoie de circa 13 metri pentru a opri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel