Un mort şi patru răniţi în explozia de la o uzină nucleară din sudul Franţei
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
instalatia nucleara de la Marcoule, Franta
instalatia nucleara de la Marcoule, Franta

O persoană a murit şi patru au fost rănite în explozia unui cuptor la un centru de tratare a deşeurilor slab radioactive, produsă luni la o instalaţie nucleară de la Marcoule, din sudul Franţei, a comunicat compania Electricité de France (EDF), transmite AFP.

instalatia nucleara de la Marcoule, FrantaExplozia, produsă în jurul orei locale 11.45, a fost confirmată de Autoritatea de siguranţă nucleară (ASN), transmite Agerpres.

Accidentul nu a provocat nicio scurgere radioactivă sau chimică în exteriorul instalaţiei, subliniază ASN şi EDF, în comunicate distincte. Ministerul Energiei a confirmat că nu a existat nicio scurgere radioactivă.

„Conform primelor informaţii, este vorba despre o explozie a unui cuptor pentru topirea deşeurilor radioactive metalice de slabă şi foarte slabă activitate“, precizează ASN, care şi-a activat centrul de urgenţă în urma accidentului.

„Este un accident industrial, nu un accident nuclear“, a declarat un purtător de cuvânt al EDF, a cărui filială Socodei exploatează centrul de la Marcoule. "În acest tip de cuptor, există două tipuri deşeuri: metalice (vane, pompe, unelte) şi combustibile (mănuşi sau combinezoane de lucru ale tehnicienilor)", a precizat purtătorul de cuvânt.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel