Data publicării:

Un molar de mamut fosilizat, scos la licitaţie. Care este preţul de pornire

Autor: Liana Ganea | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Joi, la Casa de Licitație A10 by Artmark, are loc licitația „The collector’s Room”. În cadrul evenimentului vor mai fi licitate și alte piese extrem de valoroase care provin din colecții perstigioase.

„Vedeta” licitaţiei este o piesă cu totul atipică. Este vorba despre un molar de mamut fosilizat, care are o vechime de 100.000 de ani. Piesa este certificată de către Institutul Geologic al României care și-a oferit expertiza. Prețul acestuia de pornire este de 400 de euro. Astfel de piese rare se găsesc, în general, în mari muzee și în colecțiile persoanelor pasionate de istorie naturală, iar apariţia exemplarului paleontologic din licitaţie reprezintă o premieră pentru România.

În cadrul evenimentului vor mai fi licitate și alte piese extrem de valoroase, care provin din colecții perstigioase, precum colecția familiei Theodor Aman, colecţia Moise Weinberg, dar şi colecţia familiei Arthur Verona, scrie news.ro. De exemplu, o tabacheră din aur cu buton diamanc, care face parte din colecția istorică a pictorului Arthur Verona, va avea prețul de plecare de 3.700 de euro. Din aceeași colecție, va fi licitat și un flacon din sticlă pentru parfum, cu montură de aur, decorat cu perle și ametiste. Această piesă are prețul de plecare de 1.200 de lei.

Piesele din cadrul licitaţiei „The collector’s Room” sunt expuse la Palatul Cesianu-Racoviţă, unde pot fi identificate piese rare de design de interior, care pot fi utilizate în amenajarea spaţiilor interioare contemporane, şi pot fi admirate până joi, în regim gratuit, în intervalul orar 10.00-20.00. Până atunci, pasionaţii pieselor de colecţie pot plasa oferte scrise la sediul Casei de Licitaţii A10 by Artmark pe str. C.A. Rosetti, nr. 5, sau online pe artmark.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel