Un mod neobișnuit cu care poți învia o orhidee ofilită. Trucul grădinarilor cu experiență a fost dezvăluit
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Un mod neobișnuit cu care poți învia o orhidee ofilită. Trucul gădinarilor cu experiență. Sursa - pixabay.comv
Un mod neobișnuit cu care poți învia o orhidee ofilită. Trucul gădinarilor cu experiență. Sursa - pixabay.comv
Grădinarii cu experiență au dezvăluit cum poate fi înviată o orhidee ofilită și cum pot fi restabilite rădăcinile plantei.

Orhideea este o floare exotică capricioasă, care necesită multă atenție și îngrijire sporită. Chiar și grădinarii experimentați recunosc că se confruntă cu o situație în care o plantele încep să se ofilească, frunzele devin moi, iar creșterea încetinește.

În acest moment, trebuie să ajutați floarea să se recupereze. Și trebuie să o faceți cât mai curând posibil, altfel planta va muri.

Plantele de interior, care pot absorbi energiile negative și te pot feri de ochii răi. Cultivă-le și tu

O metodă neobișnuită va învia chiar și cea mai slabă orhidee. Și esența unui astfel de truc este că rădăcinile orhideei pot fi restaurate fără udare.

Cum se învie o orhidee ofilită

În primul rând, trebuie să încetezi să uzi planta. La 7-8 zile de la ultima udare, scoate planta din ghiveci și îndepărtează rădăcinile deteriorate și uscate.

Pulverizează frunzele cu apă și îndepărtează excesul de umiditate cu o cârpă moale. Lasă floarea să stea într-un loc răcoros, timp de 20-24 de ore.

Nu arunca cutiile de carton: iată cum le poți transforma în îngrășământ pentru plante

Înfășoară, apoi, rădăcinile orhideei cu mușchi și pune floarea într-o pungă de plastic. În această formă, atârnă orhideea cu frunzele în jos. Și o dată la 2 zile, pulverizează frunzele cu apă. Cu o astfel de îngrijire, vor apărea rădăcini puternice și frunze suculente. 

 

Nu toate orhideele pot fi crescute în casă. Iată care este motivul

 

Când ne gândim la plantele de cameră cu adevărat elegante ne gândim la orhidee.

Frumoasă și senzuală, orhideea este simbolul pasiunii, de aceea ne gândim să oferim în dar această floare.

La fel ca multe alte plante, există mai multe soiuri de orhidee. Unul dintre ele este potrivit pentru a fi cultivat în curte și nu în casă.

Alegând acest soi de orhidee, putem face din grădina noastră un adevărat loc fermecat. Vorbim despre orhideea Papuc Venus.

Super îngrășământ din ciuperci pentru plantele de cameră. Până și arborele banilor va înflori

Această plantă are nevoie de un sol nisipos sau argilos și trebuie evitată turba sau pământul negru, care sunt nepotrivite. Această orhidee se teme de lumina directă a soarelui, de aceea trebuie așezată într-un loc umbrit sau măcar la semiumbră, unde soarele bate doar la primele ore ale dimineții, când razele sale sunt calde și nu fierbinți.

Nu vă faceți griji dacă iarna locul ales pare prea rece, deoarece această varietate de orhidee nu se teme  de temperaturi scăzute. De fapt, iarna trece printr-o fază de repaus,care o protejează. Într-adevăr, buna înflorire a plantei depinde si de înghețurile pe care le-a suferit in timpul sezonului rece.

Tocmai ai cumpărat o plantă de busuioc? Iată ce trebuie să faci ca să reziste mai multe luni

Orhideea Papucul Venus iubește terenul deschis. Așa că atunci când o scoateți din ghiveciul în care am cumpărat-o, trebuie să vă asigurați că o replantați corect. 

Dacă o puneți prea mult la suprafața solului, rădăcinile nu vor fi protejate. Dacă le puneți prea adânc, nu se vor putea extinde liber. Odată sădită amintiți-vă că tăierea trebuie făcută doar toamna.

În primul an, va fi necesar să udați abundent solul care înconjoară planta. După acest timp, rădăcinile se vor adapta solului, așa că puteți să o udați mai rar. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel