Un mod incredibil de a refolosi pâinea: prepară un desert fabulos cu prune și banane
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Un mod incredibil de a refolosi pâinea, prepară un desert fabulos cu prune și banane. Sursa foto: freepik.com
Un mod incredibil de a refolosi pâinea, prepară un desert fabulos cu prune și banane. Sursa foto: freepik.com
Pentru a nu arunca pâinea pe care o ai în cămară, poți face mai multe deserturi foarte gustoase. Descoperă un desert cu prune și banane, care se face din pâine veche.

Se întâmplă, adesea, să cumperi prea multă pâine și să arunci resturile. Dacă vrei să pregătești un desert, dar nu ai chef să faci aluatul, poți folosi pâinea rămasă. 

Dulciurile nu sunt întotdeauna dificil de preparat. De multe ori ai nevoie doar de o doză de inventivitate și puțin timp. Desertul prezentat mai jos se bazează pe pâine veche, prune uscate și banane. Pentru prepararea acestui desert ai nevoie de câteva ingrediente simple.

Desert delicios cu nucă de cocos: fără coacere și fără aluat. Rețeta este simplă și rapidă

Ingrediente pentru 5 persoane:

800 grame de prune uscate;

4 banane;

300 grame de pâine;

6 ouă;

1/2 litru de lapte;

150 grame de zahăr;

1 linguriță de scorțișoară.

 

Modul de preparare

Pentru a pregăti acest desert, în primul rând, va fi necesar să curăți bananele și să le tăi felii. Între timp, spală prunele și îndepărtează sâmburii. Prunele trebui tocate grosier. 

Pâinea veche se taie cuburi. Nu uita să îndepărtezi coaja. Într-un bol amestecă 50 grame de zahăr cu scorțișoara măcinată.

Clătite colorate fără aditivi chimici: ai nevoie de trei produse din cămară

Mixează ouăle, într-un bol, împreună cu zahărul rămas. Laptele se pune pe aragaz să se încălzească bine. Odată ce laptele s-a încălzit, se adaugă în amestecul de ouă și zahăr.

Bolul cu lapte, ouă și zahăr se pune la bain-marie și se gătește, amestecând constat. Crema gata se ia de pe foc și se lasă să se răcească.

Un strat de pâine veche se pune într-un vas de copt, uns cu unt. Urmează un strat de prune și banane, acoperit cu amestecul de zahăr și scorțișoară. Următorul strat va fi de cremă de lapte și ouă. Continuă să faci straturi până când vei termina toate ingredientele.

Prăjitura care se topește în gură: ai nevoie doar de două albușuri

Desertul se coace în cuptor timp de o oră, la 160 de grade. Odată gata, desertul poate fi servit pe masă. Servește o felie din acest desert minunat, alături de o lingură de smântână dulce. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel