Un ministru din Ucraina a demisionat, după ce asistenta sa a purtat o ținută prea atrăgătoare / FOTO
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursă foto: Facebook Igor Garbaruk
Sursă foto: Facebook Igor Garbaruk
Ministrul adjunct al Educației din Ucraina a demisionat, după ce asistenta sa a purtat o ținută prea atrăgătoare la o vizită oficială.

Într-o postare pe Facebook, Igor Garbaruk, ministru adjunct al Educației în Ucraina, și-a anunțat demisia, după ce asistenta sa a purtat o ținută prea sexu în cadrul unei vizite oficiale:

„Mi-am depus demisia astăzi. E timpul să clarificăm câteva aspecte.

Poziția mea: un funcționar public este responsabil nu doar pentru el, ci și pentru subordonații săi. Aceasta este o practică europeană absolut normală pe care o urmez.

Aduc sincere mulțumiri colegilor mei din Ministerul Educației și Științei Ucrainei și colegilor din alte ministere pentru tot ce am reușit să facem împreună.

Sper din tot sufletul ca treptat sa se înființeze o instituție de reputație în societate și fiecare politician și funcționar sa fie tras la răspundere pentru cuvintele și faptele sale.

Un an nou fericit tuturor! Anul viitor va oferi Ucrainei multe evenimente pozitive și multe victorii!“, a scris Igor Garbaruk pe Facebook.

În data de 26 decembrie, Igor Garbaruk, ministrul adjunct al Educației și Științei din Ucraina, a efectuat o vizită oficială la Liov, unde s-a întâlnit cu primarul Andri Sadovîi. La întâlnire, asistenta demnitarului, Kristina Tișkun, 27 de ani, nu a respectat codul vestimentar și a apărut într-o rochie neagră, pe talie, cu decolteu și sânii la vedere. Imaginile au stârnit indignare la Kiev, iar Garbaruk și-a anunțat demisia trei zile mai târziu, potrivit publicației Segodina.

Fostul președinte a fost acuzat de trădare, în Ucraina

Autorităţile ucrainene l-au plasat pe fostul preşedintele Petro Poroşenko sub anchetă oficială pentru înaltă trădare, acuzându-l de legături cu finanţarea forţelor separatiste în regiunea Donbas din est, transmite Agerpres. Potrivit oficialilor, acuzaţiile împotriva lui Poroşenko sunt legate de altele similare vizându-l pe parlamentarul pro-rus Viktor Medvedciuk, în arest la domiciliu de aproximativ şase luni.

Oleksandr Turcinov, un înalt oficial din partidul lui Poroşenko, Solidaritatea Europeană, a declarat într-un comunicat că acuzaţia a fost fabricată la instrucţiunile preşedintelui Volodimir Zelenski şi că „se va transforma într-o farsă la fel ca toate celelalte anterioare".

Ucraina este în război cu separatiştii susţinuţi de ruşi în regiunea Donbas din 2014.

Medvedciuk, al cărui partid politic este al doilea ca mărime în parlament, este cetăţean ucrainean, dar are legături strânse cu preşedintele rus Vladimir Putin şi a spus că liderul de la Moscova este naşul fiicei sale.

Biroul de stat pentru investigaţii al Ucrainei a declarat într-un comunicat că Poroşenko este suspectat de „facilitarea activităţilor" unor organizaţii teroriste într-o conspiraţie cu un grup nenumit de persoane, inclusiv unii oficiali de rang înalt din Rusia.

În octombrie, oamenii legii l-au acuzat pe Medvedciuk de înţelegere cu oficiali în timpul administraţiei lui Poroşenko pentru a cumpăra cărbune din mine din zonele deţinute de separatişti în 2014-2015 ca mod de finanţare a separatiştilor (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel