Data publicării:

Un membru al partidului populist german AfD a fost înjunghiat. Este al doilea atac în două zile

Autor: George Eduard Caramiciu | Categorie: Politica
WhatsApp
Unsplash.com
Unsplash.com
Un candidat local al partidului de dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) a fost rănit într-un atac cu cuțitul, au declarat miercuri partidul și poliția, acesta fiind al doilea incident de acest gen în orașul Mannheim la câteva zile după ce un ofițer de poliție a fost ucis.

Membrul AfD, Heinrich Koch, a fost atacat cu un cuter după ce l-a confruntat pe suspectul care rupea afișe electorale lângă o piață din oraș, a spus partidul.

Poliția a declarat că suspectul, în vârstă de 25 de ani, a fost reținut și, prezentând semne clare de boală mintală, a fost dus la un spital psihiatric.

Incidentul are loc la câteva zile după atacul de la o demonstrație anti-Islam în care a fost ucis un polițist, într-un moment în care numărul de atacuri și abuzuri împotriva politicienilor din întreg spectrul politic a crescut înainte de alegerile disputate intens.


Koch a avut nevoie de copci la cap și a avut o tăietură la stomac, dar rănile nu au fost amenințătoare pentru viață, a spus partidul. Co-președintele AfD, Alice Weidel, a declarat pentru Reuters că atacul a fost „un act șocant care te lasă mut de uimire”.

Partidul a încercat să prezinte atacul ca parte a unei campanii țintite de extremiști de stânga împotriva membrilor AfD. Cu toate acestea, poliția a declarat că nu există dovezi concrete că suspectul știa că atacă un politician AfD.


Atacurile verbale și fizice asupra politicienilor din Germania s-au dublat de mai mult de două ori din 2019, conform datelor guvernamentale, pe măsură ce țara se pregătește pentru alegerile europene și alegerile locale din trei state. Se așteaptă ca AfD să obțină rezultate bune în sondaje.


Atacul cu cuțitul de vineri al unui tânăr de 25 de ani, originar din Afganistan, a rănit grav și șase persoane, determinând apeluri pentru o linie mai dură în ceea ce privește migrația.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel