Un medic american în vârstă de 100 de ani încă profesează: Pensionarea, inamicul longevităţii
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie de la RF._.studio, pexels
Fotografie de la RF._.studio, pexels
Howard Tucker este cel mai în vârstă medic în activitate din lume, a stabilit Guinness Book of World Records. 

Americanul are 100 de ani, dar spune că nu se gândeşte la retragere. 

"Privesc acest titlu Guinness World Records ca o onoare singulară și îl consider o altă realizare într-o viață lungă, satisfăcătoare și fericită", a declarat medicul desre onoarea adusă de Cartea Recordurilor.

"Iubesc cu adevărat ceea ce fac, așa că mersul la spital pentru a-mi trata pacienții a fost de la sine înțeles. Este responsabilitatea mea să am grijă de pacienți. Mi-am luat toate măsurile de precauție, dar am mers la muncă la fel ca în orice altă zi", a declarat medicul, conform Guiness World Records.

În carieră, acesta a lucrat la mai multe cazuri rare, inclusiv la celebrul "Frumoasele adormite", din anii '60. Atunci, două paciente tinere au uluit lumea medicală prin faptul că intrau şi ieşeau din comă continuu, lucru care a durat câteva luni. Deşi 20 de alţi medici nu au fost capabili să pună un diagnostic clar, Howard Tucker a concluzionat că este vorba despre un caz de otrăvire cu barbiturice, lucru dovedit ulterior prin analize de sânge. 

"Provocarea de a gândi un caz și de a ajuta pacienții, la fel ca a preda noii generației de neurologi sunt lucruri care nu îmbătrânesc. Cred că pensionarea este inamicul longevității. Nici când eram mai tânăr nu mă gândeam la retragere. Dacă iubești ceea ce faci și ești capabil să o faci, de ce ai vrea să te retragi?", a mai declarat recordmenul, citat de Digi World.

Secretul vieții lungi și fericite, de la cel mai vârstnic britanic: ”Nu mă simt bătrân”. Are 110 ani

John Alfred Tinniswood, rezident în Southport, spune că nu i-a venit să creadă când a aflat că este cel mai vârstnic britanic. 

"Nu mă simt bătrân, ţin ritmul cu prietenii mei", a explicat bărbatul, care se declară un fan înfocat al lui FC Liverpool. 

De altfel, Tinniswood s-a născut în Liverpool în 1912 şi a ratat, astfel, doar două trofee de campioni ai Angliei câştigate de favoriţii săi. El a prins şi ambele războaie mondiale, dar şi gripa spaniolă şi pandemia COVID-19. 

Întrebat care este secretul vieţii lungi, acesta a oferit un răspuns dintr-un singur cuvânt: "moderaţie".

"Moderaţie în tot şi toate. Moderaţie la sport, la scris, la ascultat. E foarte important şi să aveţi orizonturi largi. Nu vă pierdeţi timpul cu un singur lucru, pentru că veţi rămâne pe un drum îngust. Mulţi oameni sunt ca oile, merg prin viaţă fără să se gândească la ei", a declarat bărbatul, citat de BBC. 

Tinniswood a fost vizitat la azilul unde îşi petrece zilele de Mark Blundell, lordul locotenent al Merseyside, care i-a adus o felicitare semnată de Regină. 

"Este ceva special. Erau mesaje frumoase cele primite de la Regină", a mai spus acesta. 

Secretul longevității unei femei de 106 ani din Cugir

Noja Paladia este, la cei 106 ani împliniți, cel mai longeviv locuitor al oraşului Cugir, dar și cel mai în vârstă om din judeţul Alba. 

Cu această ocazie, povestea centenarei a fost prezentată pe pagina de Facebook 'Orașul Cugir'.

'Născută în 1915, Noja Paladia din Suseni a fost căsătorită mai bine de 45 de ani, iar cea mai mare avere pe care a strâns-o până la vârsta de 106 ani sunt copiii, cei 7 nepoţi şi 6 strănepoţi.', se arată pe Facebook.

Femeia a avut patru copii, dintre care trei sunt în viață, de 81, 76 și 71 de ani.

CITEŞTE AICI MAI MULTE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel