Un mare sociolog, sfat „gratis” pentru PSD dacă vrea să câștige alegerile prezidențiale în 2024 / video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
PSD are o experiență îndelungată în a pierde alegerile prezidențiale. Ce s-ar putea întâmpla în 2024? Se va repeta istoria?

Sociologul Alfred are un sfat pentru PSD dacă vrea să câștige alegerile prezidențiale în anul 2024.

„Există soluție pentru ca PSD să aibă președinția. Primul tur... ei știu că-l câștigă. Datele actuale arată că sunt, în continuare, pe primul loc. Problema mare este la turul doi. Soluția este simplă și le-o dau eu gratis: Candidatul la prezidențiale 2024 nu trebuie să fie din interiorul partidului. Sau dacă este membru de partid trebuie să fie „cel mai puțin” politician, adică un om care poate aduce voturi de la alții. Așa este în turul doi: te bazezi pe ai tăi, dar trebuie să aduci măcar un milion-două de voturi de la alții, ceea ce nu este deloc simplu. O altă variantă ar fi să fie mai multe partide pe același culoar cu PSD, care să aibă procente importante și ai căror votanți se vor duce, indiferent ce le zic șefii lor, în zona de stânga”, a spus sociologul Alfred Bulai la DC News în cadrul emisiunii „Nod în papură”.

VEZI RĂSPUNSUL INTEGRAL LA MINUTUL 1:01:15:

VEZI ȘI: Geoană, frază cheie. Gușă: Este ceva de remarcat, mai precis că e singurul prezidențiabil calificat pentru alegerile din 2024 

Cozmin Gușă a spus că a fost plăcut impresionat de discursul unui posibil candidat la prezidențiale 2024.

Vorbim de Mircea Geoană care a ținut un discurs în fața unui stadion plin. Secretarul general adjunct al NATO a participat la festivitatea organizată cu prilejul închiderii anului universitar 2021-2022 de către Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie ”George Emil Palade” din Târgu Mureș. Tribunele erau pline, fiind în jur de vreo 15.000 de oameni care i-au ascultat discursul.

„Tribunele erau pline. Până și gazonul era plin de studenți și absolvenți. Mircea Geoană a avut un discurs de fix 15 minute. A vorbit liber, nu l-a citit de nicăieri. A vorbit în fața unei asistențe de stadion. A fost un discurs de prezidențiabil, n-a fost un discurs de șef adjunct NATO. (...) Să vă spun o declarație făcută de Mircea Geoană acolo: „Niciodată să nu renunți, chiar dacă ai eșuat. Gândește-te, restul va veni ca recompensă încă și mai tare ca data trecută”. Asta a spus Mircea Geoană. Ne gândim că s-a referit la alegerile din 2009. Este ceva de remarcat, mai precis că este singurul prezidențiabil calificat, nu zic că n-or mai fi și alții în România, care practic se înscrie în cursă în acest moment. Așa văd eu lucrurile. La manifestarea din Cluj de la TIFF, unde au fost vreo 1500 de oameni în asistență, la acest eveniment au fost vreo 15.000. Este evenimentul săptămânii trecute în politica internă, după părerea mea”, a zis Cozmin Gușă la DC News și DC News TV în emisiunea „Deferiți mass-media”.

VEZI ȘI: Secretarul general adjunct al Alianţei Nord Atlantice (NATO), Mircea Geoană, a declarat că discuţiile cu privire la o eventuală candidatură a sa la funcţia de preşedinte al României, la viitoarele alegeri prezidenţiale, este "prematură"

Secretarul general adjunct al Alianţei Nord Atlantice (NATO), Mircea Geoană, a declarat, recent, că discuţiile cu privire la o eventuală candidatură a sa la funcţia de preşedinte al României, la viitoarele alegeri prezidenţiale, este "prematură".

El a afirmat, la finalul unei vizite de informare la sediul Batalionului 51 Operaţii Speciale "Vulturii" din Târgu Mureş, că, în acest moment, nu vrea să fie "perturbat de niciun alt gând", menţionând că se află în situaţia de a alege viitorul său după ce va termina mandatul la şefia NATO.

"Sunt implicat, aşa cum este firesc, moral şi etic, în funcţia de înaltă răspundere pe care o am la vârful NATO. Sunt dedicat 100% acestui moment al carierei mele şi cred că cel mai important lucru este să ne facem datoria fiecare, astăzi şi mâine. Sunt multe zvonuri... Eu cred că este totalmente prematur pentru astfel de discuţii. Sunt multe alte probleme care frământă şi românii, şi ţările aliate, avem un război la graniţă, avem o perioadă complicată. De aceea, nu mă las să fiu perturbat de niciun alt gând şi de nicio altă formă de insinuare cu privire la viitor. Viitorul ne aparţine nouă tuturor şi sunt în situaţia în care să am luxul să aleg ce fel de viitor îmi propun după ce termin la NATO, când voi termina la NATO şi acest lucru încă este un subiect deschis", a spus Mircea Geoană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel