Data publicării:

Un „mare proiect“ la Spitalul Marie Curie. Dr. Cătălin Cîrstoveanu: Este o noutate pentru țara noastră / video

Autor: Elena Aurel | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Dr. Cătălin Cîrstoveanu, Șeful Secției de Terapie Intensivă Nou-Născuți de la Spitalul „Marie Sklodovska Curie” din București, a vorbit în exclusivitate pentru DC News despre proiectele care urmează a fi implementate la Spitalul Marie Curie.

Dr. Cătălin Cîrstoveanu a spus că în viitorul apropiat va fi extinsă secția deoarece numărul pacienților este mai mare decât capacitatea actuală.

„Avem un mare proiect acum, este proiectul extinderii secției tot din necesitatea pacienților noștri. Tot timpul numărul de pacienți este peste numărul normal. Noi avem 27 de paturi, dar avem în permanență 30 de paturi. Foarte rar se întâmplă într-un an să avem paturi neocupate. Noi avem peste număr în permanență, e clar că este necesitatea mai mare. Asta o spune și statistica noastră.

Avem și un proiect național mare împreună cu Ministerul Fondurilor Europene și Ministerul Sănătății, acum suntem în proces de eligibilitate. Ne-am depus dosarele. Clădirea aceasta din spate va veni atașată de clădirea actuală. Sunt 5 nivele acolo, avem încă 20 de paturi. Sperăm că toți copiii care fac cerere către noi să fie internați în locul acesta. Avem un centru de training dedicat medicilor, asistenților din reanimare neonatală, rezidenților, studenților.", a spus Dr. Cătălin Cîrstoveanu. 

Este o noutate pentru țara noastră

„Avem o sală operatorie care va fi așezată în mijlocul reanimării, este o noutate pentru țara noastră. Așa cum sala de operații cezariene este lângă reanimarea de nou-născuți, așa este și sala operatorie cu reanimarea. De ce? Pentru că sunt mulți pacienți care trebuie operați într-un anume fel, în săli dedicate pentru îngrijirea neonatală.

Pentru că avem foarte mulți pacienți cu probleme neurologice, avem pacienți care vin după circulația extracorporală, au defecte, au perfuzii, pot fi tromboze grave, trebuie să monitorizăm foarte atent aceste lucruri. Unii sunt puși pe circulația extracorporala, unii pe diafiltrare, sunt puși pe heparină, sunt pacienți care au sunturi, care au stroke și pentru aceștia facem de asemenea, în mijlocul reanimării, un RMN neonatal dedicat. Avem și neurolog în secția noastră care ne ajută la atât de mulți pacienți care au probleme potențiale sau chiar probleme foarte serioase.

Este ceva cu totul nou. Camerele vor fi mult mai mari și este un pas înainte pentru dezvoltarea noastră.

Principalul investitor este comunitatea. Peste 2 milioane de euro a investit comunitatea și vă pot spune și cum: 8844 și „bine” înseamnă 2 euro. Ne-au ajutat enorm. Oamenii aceștia sunt foarte perseverenți. Sperăm ca la anul să dăm funcțiune secției.", a spus Dr. Cătălin Cîrstoveanu. 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel