Un manechin cu chipul Gretei Thunberg, găsit spânzurat în Roma
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Greta Thunberg FOTO: Agerpres
Greta Thunberg FOTO: Agerpres
Un manechin cu efigia Gretei Thunberg a fost găsit spânzurat sub un pod din Roma.

Parchetul din Roma a deschis o anchetă pentru ameninţări agravante după descoperirea unui manechin cu chipul tinerei militante pentru climă Greta Thunberg, spânzurat sub un pod din oraş, au anunţat luni mass-media italiene, relatează AFP, citează Agerpres. 

Postată pe reţelele sociale, fotografia cu manechinul care poartă două împletituri similare cu cele ale tinerei activiste suedeze în vârstă de 16 ani arată şi un panou prins de parapetul podului cu inscripţia în limba engleză 'Greta is your god' (Greta este Dumnezeul tău).

Reacția clasei politice

Membri ai clasei politice au reacţionat după publicarea imaginii, primarul Romei Virginia Raggi (Mişcarea 5 Stele, antisistem) exprimând pe Twitter 'solidaritatea' oraşului său cu familia Gretei Thunberg şi liderul Partidului Democrat (stânga, la putere în Italia) Nicola Zingaretti condamnând 'violenţa macabră' a unui gest ai cărui autori 'nu respectă ideile pe care nu le împărtăşesc'.

Greta Thunberg a lansat în urmă cu un an mişcarea 'Fridays for future', cerând elevilor din întreaga lume să lipsească de la cursuri în fiecare vineri pentru a protesta împotriva încălzirii globale.

Vineri, 27 septembrie, ea a lăudat importanţa mobilizării Italiei pentru această cauză, după un protest care a reunit în acea zi, potrivit organizatorilor, un milion de tineri în întreaga peninsulă la apelul 'Fridays for future Italia'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel