Un magazin fals de cosmetice ajută victimele abuzului domestic. Cum ştiu autorităţile să intervină
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
sursa: Pixabay
sursa: Pixabay
O tânără din Polonia a înființat un magazin fals de cosmetice, unde victimele abuzului domestic vin să ceară ajutor.

O adolescentă din Polonia a deschis un magazin online de cosmetice care este o interfață pentru un sistem de ajutor al victimelor abuzului domestic, informează BBC. Ideea i-a venit adolescentei după ce a văzut în rapoarte că numărul victimelor a crescut în timpul pandemiei. Ideea ei a câștigat premiul Uniunii Europene, remunerat cu 10.000 de euro.

Prima oară am auzit de numărul crescut de victime ale violenței domestice din timpul pandemiei. Apoi, am auzit de o inițiativă din Franța, unde oamenii se pot adresa unei farmacii, la care cer un anumit tip de mască, comunicându-i astfel farmacistului că sunt victime”, a spus Krystina.

În aprilie, tânăra, în vârstă de 17 ani, a decis să deschidă un magazin online fals, pentru a ajuta victimele blocate cu agresorii lor în casă. Cei care apelează la site-ul Krystinei cer o cremă, moment în care intervine un psiholog în locul unui consultant al magazinului. În continuare, conversația se axează pe „problemele tenului”, de cât timp au loc, cum afectează „tenul” și dacă „reacționează la alcool”. Dacă victima lasă o adresă, este un cod pentru ca autoritățile să intervină.

După ce Krystina a făcut public planul său pe pagina de Facebook, a fost inundată de mesaje. Aceasta a apelat la un ONG care se ocupă de drepturile femeilor, pentru a primi asistență. ONG-ul a oferit suportul unor psihologi și al unui avocat pentru inițiativă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel