Un lider al protestatarilor din Piață își face partid. Ce obiectiv are
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Un important lider și reprezentant al protestatarilor din Piața Universității a anunțat că își va înființa propriul partid, ce va avea ca obiectiv câştigarea alegerilor locale din Capitală, care vor avea loc în 2016.

Nicușor Dan, preşedintele Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul, susține că scena politică românească are nevoie de actori noi, motiv pentru care s-a hotărât să-și înființeze propriul partid.

”Avem de-a face cu o clasă politică care nu-i mai reprezintă pe cei care au pus-o acolo. Este nevoie de actori noi pe scena politică. Nu ar fi bine însă ca un grup de oameni să pretindă că reprezintă Piaţa Universităţii, pentru că ar fi un prim moment de ruptură între noi, între cei care vor să facă politică şi cei care nu vor. Voi înfiinţa în 2014 un partid politic cu toţi cei care s-au implicat în campania mea pentru primărie, dar acest partid îşi va propune doar câştigarea alegerilor locale din Bucureşti din 2016, adică vizează funcţia de primar general şi cât mai multe poziţii în Consiliul General.

După cum ştiţi, legea alegerilor locale împiedică independenţii să formeze liste, iar pentru a merge în alegerile pentru Consiliu, ai nevoie de un partid. De aceea, probabil în prima jumătate a anului 2014 vom începe formalităţile de constituire a partidului. Faptul că nu ne propunem să guvernăm ţara ne scuteşte de o alegere ideologică. Este vorba despre un program de administrare a oraşului, pe care în esenţă l-am prezentat deja în campania din 2012.”, a declarat Nicuşor Dan, într-un interviu acordat Epoch Times.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel