Un leu este căutat după ce a evadat și a ucis un om
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Leul a evadat din parcul în care se afla și a ucis un om.

Un leu a ucis un om după ce a scăpat dintr-un parc național situat în sudul capitalei Kenyei, Nairobi, au transmis autoritățile, conform Agerpres.

Serviciul kenyan pentru protecția faunei sălbatice (KWS) a declanșat o operațiune pentru a căuta și tranchiliza animalul, care umblă liber de când s-a produs incidentul. De asemenea, serviciul le-a transmis locuitorilor capitalei să fie calmi, dar să nu se aventureze noaptea prin locuri mai puțin populate.

Parcul natural nu este înconjurat în totalitate cu gard

Atacul s-a produs în afara parcului natural, la periferia orașului. Perimetrul parcului natural este înconjurat de garduri electrice, însă nu este complet închis, autoritățile lăsând locuri deschise în vederea migrațiilor anuale ale animalelor în căutare de pășuni.

Parcul se află la aproximativ 7 kilometri de centrul orașului Nairobi și în spațiul acesta trăiesc și animale din specii amenințate, precum leii, leoparzii, rinocerii sau bivolii africani. Nu este pentru prima oară când animale sălbatice din parc ajung pe străzile capitalei kenyene care are peste 4 milioane de locuitori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel