Un jurnalist specializat pe tenis spune că Simona Halep a fost victima unei "capcane birocratice" în scandalul de dopaj
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Simona Halep
Facebook Simona Halep
Ritesh Pathak, jurnalist sportiv specializat pe tenis, spune că Halep a fost prinsă într-o capcană a birocraţiei în ceea ce priveşte scandalul ei de dopaj. 

"Încă de când i-au fost aduse acuzaţiile de dopaj, Halep a fost suspendată şi nu a mai jucat niciun meci în circuitul WTA. Cu toate astea, poziţia sa în clasament nu a fost îngheţată, astfel că ea a tot picat în clasamente. Dacă va continua aşa, românca va ieşi din top 50 săptămâna viitoare. Trebuie notat faptul că vorbim de o jucătoare de top care nu a ieşit din top 30 mondial din iunie 2013. Astfel, ea este furată, pierde un an din cariera sa ilustră. 

Legiuni de fani au fost în spatele ei şi au susţinut-o la fiecare pas. Au realizat cu toţii că Halep a fost prinsă într-o capcană a ineficienţei birocratice. 

Până acum, Simonei i-a fost respins dreptul la o audiere în cazul de dopaj, lucru care a împiedicat-o să evolueze în turneele WTA, în ciuda faptului că nu a fost accidentată. Simpatia publicului este cu Halep, care se vede prinsă într-un sistem care a eşuat să îi ofere dreptatea pe care o merită", a scris Ritesch Pathak, pentru firstsportz.com.

Ultimul meci jucat de Simona Halep a avut loc acum 304 zile, când a pierdut contra Dariei Snigur la US Open, în primul tur. Din octombrie 2022, Halep este suspendată provizoriu pentru dopaj, după ce a fost depistată pozitiv la roxadustat. 

Ilie Năstase spune că totul se tergiversează pentru că Halep e româncă

"Simona, nu știu, e complicată situația ei. Cum spunea și domnul Țiriac, trebuia să se grăbească la început, pentru că apoi au tocat-o. Cu cât o lungești, cu atât o să aștepte mai mult ca să poată să joace tenis din nou.

Se tergiversează pentru că e româncă! Când mi-au spus că sunt rasist, am terminat în trei zile subiectul, pentru că ne-am dus peste ei. Așa trebuia să se facă și în acest caz, dar acum e prea târziu.

Simona trebuie să stea la mână unora care decid și care nu sunt prea corecți. Știu niște jucătoare de tenis din alte țări care au fost prinse (n.r. - în cazuri de dopaj) și nu s-a făcut absolut nimic. S-a spus la nivelul conducerii că, dacă se dau numele astea, sponsorii pleacă și n-o mai existe turnee WTA. Ăsta a fost răspunsul.

Ea (n.r. - Simona Halep) trebuie să fie atentă, să facă gimnastică, să joace tenis. N-o să uite tenisul în opt luni, trebuie să-și vadă de antrenamente și să sperăm că decizia va fi luată în curând. Poate că o să joace la US Open.

Simona o să-și revină, a fost numărul 1, nu poți să fii mereu numărul 1... dar ea are calități să fie din nou numărul 1", a spus Ilie Năstase, într-un interviu acordat jurnalistului Digi Sport Gabriel Morariu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel