Un jurnalist Reuters, dispărut. Alți doi sunt răniți, după ce o rachetă a căzut asupra hotelului în care erau cazați VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Captură video Reuters
Captură video Reuters
Un jurnalist Reuters este dat dispărut după un atac cu rachetă în estul Ucrainei. 

Un jurnalist din Reuters care a acoperit războiul din Ucraina a fost dat dispărut, iar alți doi au fost internați în spital după un atac asupra unui hotel din orașul Kramatorsk, din estul Ucrainei.

Într-o declarație, agenția de presă a spus că Hotelul Sapphire, unde stătea o echipă Reuters, formată din șase persoane, a fost lovit ”de o aparentă lovitură de rachetă” sâmbătă.

”Unul dintre colegii noștri nu este găsit, în timp ce alți doi au fost transportați la spital pentru îngrijiri”, a transmis agenția. "Au fost depistați alți trei colegi. Căutăm urgent mai multe informații, lucrăm cu autoritățile din Kramatorsk și ne sprijinim colegii și familiile lor. Vom oferi o actualizare când vom avea mai multe informații", a adăugat acesta.

Vadym Filashkin, guvernatorul regiunii Donețk, a declarat într-o postare pe Telegram duminică dimineață că ”rușii au lovit Kramatorsk” și că doi jurnaliști au fost răniți, iar unul era dispărut după o grevă asupra unui hotel. "Autoritățile, poliția și salvatorii lucrează la fața locului. Operațiunile de curățare a resturilor și de salvare sunt în desfășurare", a spus el.

Ministerul rus al Apărării nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

Procuratura Generală a Ucrainei a declarat într-o declarație pe Telegram că a deschis o ”anchetă preliminară”. Atacul a avut loc la ora 22:35. ora locală (1935 GMT) sâmbătă. ”Trupele ruse au lovit orașul Kramatorsk, probabil cu o rachetă Iskander-M” arată procuratura. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel