Data publicării:

Un jurnalist filipinez a fost împuşcat mortal

Autor: Alexandru Ichim | Categorie: Stiri
WhatsApp
Persoanele nevaccinate anticoronavirus nu au voie în transportul public din Manila, Filipine / Foto: Pixabay
Persoanele nevaccinate anticoronavirus nu au voie în transportul public din Manila, Filipine / Foto: Pixabay
Un jurnalist a fost ucis într-unul dintre cele mai periculoase locuri din lume pentru presă.

Un jurnalist filipinez a fost împuşcat mortal la domiciliul său, a anunţat duminică poliţia arhipelagului, unul dintre cele mai periculoase locuri din lume pentru jurnalişti, unde majoritatea asasinilor rămân nepedepsiţi, relatează France Presse, scrie Agerpes. 

Orlando Dinoy, reporter pentru site-ul online Newsline Philippines şi prezentator la Energy FM, a fost ucis cu şase gloanţe de un bărbat înarmat ce a pătruns în apartamentul său din Bansalan, pe Insula Mindanao, a declarat şeful poliţiei locale, maiorul Peter Glenn Ipong.

A fost deschisă o anchetă 



Jurnalistul a murit imediat, a spus el, adăugând că a fost deschisă o anchetă pentru a stabili motivele crimei.

"Unul dintre unghiurile pe care le examinăm este munca sa ca om de presă (...) dar nimeni nu ne poate oferi până acum o pistă concretă", a declarat Ipong.

Dinoy este al 21-lea jurnalist ucis de când preşedintele Rodrigo Duterte a venit la putere în 2016, a anunţat Uniunea Naţională a Jurnaliştilor din Filipine.

Promisiune pentru protecția presei



Şeful poliţiei naţionale, generalul Guillermo Eleazar, a ordonat o anchetă amănunţită şi a promis că va proteja mass-media de atacuri.

Într-un raport publicat în această lună, Comitetul pentru Protecţia Jurnaliştilor cu sediul la New York a clasat Filipine pe locul al şaptelea în indexul său mondial de impunitate, creat în 2008, cu 13 asasinate de jurnalişti nerezolvate.

Soldaţii filipinezi au ucis un comandant comunist rebel de top

Un comandant de top al rebelilor comunişti a fost ucis într-un atac de către soldaţii guvernamentali în sudul Filipinelor, potrivit unui anunţ făcut duminică de armată, transmite dpa, scrie Agerpres. 

George Madlos, cunoscut şi sub numele de Ka Oris, a fost comandantul şi purtătorul de cuvânt al Noii Armate a Poporului (NPA), aripa armată a Partidului Comunist rebel din Filipine.

Soldaţii au fost desfăşuraţi în oraşul Impasugong din provincia Bukidnon, la 826 de kilometri sud de Manila, sâmbătă dimineaţa, după ce armata a primit informaţii despre prezenţa unui grup de rebeli comunişti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel