Un junior cu 102 goluri în România, luat în probe de Real Madrid: A reuşit să impresioneze
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook HM Junior Câmpina
Facebook HM Junior Câmpina
Un fotbalist român de doar 13 ani a fost luat în probe la Real Madrid, în celebra La Fabrica. 

”MOMENT ISTORIC: Fabio Mihalache, ambasador al fotbalului câmpinean! Jucătorul HM Junior Câmpina, Fabio Mihalache (13 ani), în urma unui sezon excepțional în care a reușit să înscrie în toate competițiile și jocurile (102 goluri), ajungând în faza finală a Selecționatei României, a primit șansa de a efectua probe și a se antrena în Spania, la cea mai titrată echipă din istoria lumii: REAL MADRID.

In cele șapte zile petrecute în capitala Spaniei, a reușit să impresioneze, fiind notat cu cele mai bune calificative, urmând a fi monitorizat in mod constant de către scouterii echipei Real Madrid. Plini de speranță, conștientizăm talentul unic al acestui jucător și ne dorim accesiunea lui spre înalta performanță. Felicitari Fabio”, au scris pe contul de Facebook cei de la HM Junior Câmpina.

UEFA colaborează cu reţelele de socializare pentru a combate abuzurile online asupra fotbaliştilor

Organismul de conducere al fotbalului european a declarat că va "monitoriza, raporta şi remedia în mod activ cazurile de abuz online".

Vara trecută, jucătorii englezi Marcus Rashford, Jadon Sancho şi Bukayo Saka au fost abuzaţi rasial pe internet după înfrângerea din finala Euro 2020 masculin în faţa Italiei, conform BBC.

UEFA a declarat că programul Respect va include o campanie intitulată "Cicatrici reale" care "va evidenţia efectele devastatoare ale abuzurilor online îndreptate împotriva jucătorilor de fotbal, antrenorilor şi oficialilor pe platformele de socializare şi îi va educa pe aceştia cu privire la modul în care se pot apăra cel mai bine împotriva acestor abuzuri".

"Când spui ceva pe reţelele de socializare, nu realizezi cât de dureros este sau consecinţele pe care le poate avea", a declarat Wendie Renard, fundaşul echipei Franţei şi al clubului Lyon. "Poate lăsa urme, pentru că toţi suntem oameni, toţi avem emoţii".

UEFA a adăugat: "Programul Respect vizează acţiuni concrete pentru a preveni comportamentul online abuziv şi discriminarea în timpul tuturor competiţiilor sale finale, inclusiv în timpul meciurilor finale ale competiţiilor de tineret, feminine şi masculine pentru următorii trei ani", a declarat UEFA.

"Pentru a se asigura că conţinutul dăunător este eliminat, UEFA colaborează direct cu principalele platforme de socializare, cum ar fi Twitter, Meta (Instagram şi Facebook) şi TikTok".

UEFA blochează meciurile din Transnistria din cauza războiului din Ucraina

UEFA a decis ca niciun meci din competițiile sale să nu se poată juca în regiunea transnistreană din Republica Moldova, din cauza invaziei Rusiei în Ucraina și a situației de securitate din regiune.

Ca atare, FC Sheriff, campioana Moldovei, nu poate juca meciuri europene la Tiraspol, capitala regiunii transnistrene.

Transnistria este o regiune separatistă care și-a declarat independența, dar care este încă recunoscută la nivel internațional ca teritoriu moldovenesc. Aceasta are legături strânse cu Rusia, cu personal militar rus în regiune - oficial pentru a menține pacea - iar limba rusă este cea mai răspândită. Transnistria se învecinează cu Ucraina și s-a exprimat îngrijorarea că Rusia o folosește ca bază de unde să atace Ucraina, scrie Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel