Data actualizării:
Data publicării:

Un judecător a fost ținta unui asasinat în Grecia. Un grup militant revendică atacul cu bombă: Gloanțele noastre vă pot găsi

Autor: George Eduard Caramiciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Un grup militant grecesc revendică o tentativă de atac cu bombă trimisă prin colet împotriva unui judecător, săptămâna trecută.

Un grup anarhist a revendicat luni responsabilitatea pentru atacul cu bombă eșuat de săptămâna trecută împotriva unui judecător senior în Grecia, sporind temerile cu privire la o creștere a violenței din partea militanților radicali.

Specialiștii în explozibili au dezamorsat bomba în colet care a fost plasată la o instanță din orașul nordic Thessaloniki și adresată judecătorului.

Printr-o postare online, un grup anterior necunoscut, numit Armed Response, a revendicat responsabilitatea pentru atacul încercat. A numit judecătorul pe care l-a vizat și a jurat să intensifice atacurile împotriva sistemului judiciar în solidaritate cu militanții colegi aflați în închisoare, notează TheStar.

„La fel de ușor cum pachetul bombă a ajuns la biroul ei, gloanțele noastre pot găsi ținta”, se menționează în declarație.

Grecia are o istorie de zeci de ani de atacuri din partea grupurilor anarhiste și de extremă stângă, variind de la mici atacuri cu incendii, la bombe și asasinate. În ultimii ani, au avut loc relativ puține atacuri, dar câteva au avut loc în ultimele săptămâni.

La începutul acestei luni, o bombă a explodat în centrul Atenei în afara Ministerului Muncii, fără a provoca răniți. A urmat un apel de avertizare al unui grup care se autointitula Revolutionary Class Self-Defense.

În decembrie, o bombă care nu a reușit să explodeze a fost plasată în afara unui sediu de poliție din Atena.

Autoritățile au fost alertate după ce un apelant anonim a avertizat un ziar că bomba va exploda în 45 de minute și a descris unde a fost plasată. Acest lucru a oferit specialiștilor în dezamorsarea bombelor timpul necesar pentru a găsi și dezamorsa dispozitivul.

Bomba fusese lăsată într-un tufiș lângă sediul poliției în afara centrului orașului și în apropiere de un campus universitar, au spus polițiștii. Nu s-a revendicat responsabilitatea.

Astfel de atacuri cu bombe au fost de mult asociate cu militanții de extremă stângă din țară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel