Un judecător federal acuză New York Times și Washington Post că sunt trompete ale Partidului Democrat
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Un judecător federal acuză New York Times și Washington Post că sunt trompete ale Partidului Democrat  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Un judecător federal acuză New York Times și Washington Post că sunt trompete ale Partidului Democrat / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Judecătorul Laurence Silberman a acuzat New York Times, Washington Post și Wall Street Journal că „sunt trompete de campanie ale Partidului Democrat“.

Laurence Silberman, judecător federal, a acuzat New York Times și Washington Post și Wall Street Journal că „sunt trompete de campanie ale Partidului Democrat.“

„Orientarea acestor trei ziare este urmată de The Associated Press și de majoritatea ziarelor mari din toată țara (cum ar fi Los Angeles Times, Miami Herald și Boston Globe)”, a spus judecătorul în aviz. „Aproape toată televiziunea - rețeaua și cablul - este o trompetă a Partidului Democrat. Chiar și radioul public național susținut de guvern este în aceeași situație”, a mai precizat acesta.

Sillicon Valley controlează știrile

Mai mult, judecătorul Silberman a scris că Silicon Valley „are, de asemenea, o influență enormă asupra distribuției știrilor”, care „filtrează în mod similar transmiterea acestora în moduri favorabile Partidului Democrat”. El a numit Fox News, The New York Post și pagina editorială a Wall Street Journal „excepții notabile de la controlul ideologic al Partidului Democrat”.

„Omogenitatea ideologică în mass-media - sau în canalele de distribuție a informațiilor - riscă să reprime anumite idei din conștiința publică la fel de sigur ca și cum accesul ar fi restricționat de guvern. Trebuie avut în vedere faptul că primul pas făcut de orice potențial regim autoritar sau dictatorial este de a câștiga controlul comunicațiilor, în special de furnizarea de știri”, a adăugat Silberman, spunând „este corect să se concluzioneze faptul că un singur partid care a preluat controlul presei și al mass-media reprezintă o amenințare la adresa unei democrații viabile. Poate chiar să dea naștere unui extremism compensator”, a mai spus judecătorul.

„Primul amendament garantează o presă gratuită pentru a încuraja un comerț vibrant de idei. Dar o presă părtinitoare poate distorsiona piața”, a conchis Silberman, potrivit Breitbart.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel