Un influencer celebru și-a anunțat decesul printr-un videoclip: Dacă vedeți asta, sunt mort!
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Un jucător online celebru, cunoscut sub numele de Technoblade, a murit de cancer la vârsta de 23 de ani. El și-a anunțat decesul prin intermediul unui videoclip în care s-a adresat celor 10 milioane de urmăritori pe care îi avea.

YouTuberul Minecraft Technoblade a murit la vârsta de 23 de ani, a anunțat familia sa într-un videoclip de adio postat în numele său.

Videoclipul postat pentru cei 10 milioane de urmăritori ai săi, îl arată pe tatăl tânărului numindu-l drept „cel mai uimitor copil pe care cineva și l-ar putea dori vreodată".

Tânărul a devenit celebru prin transmisiuni în direct și prin postarea de clipuri în care juca Minecraft.

Anul trecut, Technoblade le-a dezvăluit fanilor că a fost diagnosticat cu cancer.

Mesajul de adio, scris cu câteva ore înainte de a muri și citit de tatăl său, începe astfel: „Bună ziua tuturor, sunt Technoblade. Dacă vă uitați la asta, sunt mort".

În continuare, el a dezvăluit că numele său real era de fapt Alex, amintindu-și de momentul în care le-a făcut glume urmăritorilor, făcându-i să creadă că îl cheamă Dave.

„Vă mulțumesc tuturor pentru că mi-ați susținut conținutul de-a lungul anilor. Dacă aș mai avea încă o sută de vieți, cred că aș alege să fiu din nou Technoblade de fiecare dată, deoarece aceia au fost cei mai fericiți ani din viața mea", a spus Alex.

Vedeta online, care a câștigat numeroase turnee de Minecraft avea numeroși fani. Acestora, el le-a dezvăluit în februarie că a fost supus chimioterapiei, radioterapiei și unei operații de salvare a membrelor după ce a dezvoltat o tumoare dureroasă la brațul drept. 

 

Pandemia a ucis Minecraft Earth, proiectul ambițios al Microsoft

Microsoft a a pus capăt jocului pentru telefoane mobile Minecraft Earth, în iunie 2021, din cauza pandemiei Covid-19.

Conform The Verge, ambițiosul joc a avut ca scop acoperirea globului în cuburile Minecraft, încurajând tinerii jucători să facă mișcare și să se întâlnească pentru a juca împreună. „Minecraft Earth este conceput în jurul libertății de circulare și al jucatului împreună – două lucruri care au devenit aproape imposibile în situația globală curentă”, a transmis echipa Minecraft.

„Ca rezultat, am luat dificila decizie de a realoca resursele în alte zone care oferă valoare comunității Minecraft, așa că încheiem susținerea jocului în iunie 2021, a adăugat echipa din spatele jocului.

Trei elevi, acuzați de terorism din cauza unui joc virtual

Trei adolescenți sunt acuzați de terorism din cauza unui joc virtual.

Trei adolescenți din Rusia sunt acuzați de terorism din cauza unui joc virtual, scrie 66.ru. Copiii ar fi încercat să arunce în aer o clădire din jocul Minecraft. Acum anchetatorii îi acuză că s-au antrenat în locuri speciale pentru a comite acte de terorism. Potrivit jurnaliștilor ruși care citează surse din Serviciul rus de Securitate, tinerii ar fi citit literatură interzisă și au vizionat clipuri despre fabricarea explozibililor.

Totodată, autoritățile susțin că adolescenții ar fi plănuit să arunce în aer un birou al FSB pe care l-ar fi construit și în jocul Minecraft. Doi dintre elevi au pledat vinovați, dar apoi au declarat că au fost constrânși de procurori să facă aceste declarații. Al treilea adolescent se află în arest de mai bine de 6 luni și așteaptă procesul de judecată.

"Am primit solicitări cu privire la cazuri similare  din Krasnoyarsk, Volgograd, Chelyabinsk și Kansk. Toate cazurile sunt unite de vârsta persoanelor persecutate, precum și de faptul că minorii sunt acuzați de pregătirea pentru infracțiuni reale pe baza discuțiilor de pe rețelele de socializare. Sarcina principală a FSB în inițierea dosarelor penale și efectuarea perchezițiilor este de a convinge părinții că FSB va ajuta copilul și de a-l convinge că mărturisirea vinovăției în intenție reală va avea un efect benefic asupra destinului său viitor.", au declarat reprezentanții asociației pentru drepturile omului "Agora".

La început, adolescenții au fost acuzați în temeiul articolului „În curs de pregătire pentru a desfășura activități teroriste”, apoi articolul a fost schimbat într-unul mai serios - „Organizarea unei comunități teroriste și participarea la aceasta”. Rudele adolescenților sunt siguri că forțele de securitate încearcă să creeze un al doilea caz împotriva „Noii măreții” (un dosar penal din 2017, când un grup de tineri care s-au adunat la McDonald’s și au discutat despre politică au fost găsiți vinovați de crearea unei comunități extremiste și pregătirea unei preluări a puterii în Rusia printr-o lovitură de stat).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel