Un hoț din Iași spărgea case fără să fi forțat vreodată măcar un geam sau o ușă. Cum intra în locuințe
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Un hoț din Iași spărgea case fără să fi forțat vreodată măcar un geam sau o ușă / Foto: Pixabay
Un hoț din Iași spărgea case fără să fi forțat vreodată măcar un geam sau o ușă / Foto: Pixabay
Un hoț din Iași spărgea case fără să fi forțat vreodată măcar un geam sau o ușă. Vezi în articol cum reușea să intre în locuințe.

Un hoț din Iași a reușit să comită trei spargeri fără să forțeze măcar un geam sau o ușă. Cum a reușit să intre în locuințe? A profitat de faptul  că proprietarii le-au lăsat pur și simplu deschise.

Furturile au avut loc în perioada mai- iunie 2018, dar cazul se află acum în stadiul de recurs, după ce hoțul a făcut apel la condamnarea de 3 ani și 6 luni primită în primă instanță, scrie Ziarul de Iași.

Cum acționa

La prima spargere a intrat liniștit pe poarta și ușa casei lăsate deschise de proprietar și a furat un laptop și un triplu electric, în valoare totală de 2.500 lei.

A doua oară a intrat nestingherit într-un salon de înfrumusețare din centrul orașului, de unde a plecat cu două portofele ale unor cliente, în care se aflau 1.100 lei și un iPhone. La cea de-a treia spargere hoțul a intrat tot într-un salon de înfrumusețare, de unde a furat un portofel cu acte și 350 de lei.

A fost prins în urma imaginilor înregistrate de camerele de supraveghere. Ulterior bărbatul a fost condamnat în primă instanță la 3 ani și 6 luni de închisoare. La această pedeapsă s-au mai adăugat 207 zile dintr-o condamnare anterioară neexecutată pentru că bărbatul fusese eliberat condiţionat, rezultând o pedeapsă totală de 4 ani și 6 luni de închisoare. Contestaţia înaintată de hoţ a intrat luni pe rolul Curţii de Apel.

Au furat o tonă de bere. Isprava a doi ieșeni

Doi bărbați din Iași s-au încumetat să fure o tonă de bere ce se afla într-un depozit, folosindu-se de un tomberon, scrie Realitatea.net.  Forțele de ordine au constatat că în perioada 31 iulie - 2 august doi ieșeni au pătruns într-un depozit din municipiul Iaşi şi au furat mai multe baxuri de bere, cauzând un prejudiciu de aproximativ 6.000 de lei.

Cei doi locuiesc lângă depozitul de bere și își făcuseră un obicei din a sustrage berea cu ajutorul unui tomberon. Se pare că ei au sustras nu mai puțin de o tonă de bere. În urma percheziţiei, au fost ridicate mai multe bunuri. Suspecții de furt de bere au fost duși la audieri, iar în baza probatoriului administrat în cauză, aceştia au fost reţinuţi de poliţişti pentru 24 de ore, fiind introduşi în Arestul I.P.J. Iaşi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel