Un grup de vidre violente atacă în mod misterios oamenii și câinii din Alaska
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Un grup de vidre violente atacă în mod misterios oamenii și câinii din Alaska  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Un grup de vidre violente atacă în mod misterios oamenii și câinii din Alaska / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Autoritățile din Alaska încearcă să identifice un grup de vidre care au atacat în mod misterios oamenii și câinii.

Autoritățile de stat caută un grup de vidre de râu violente (Lutra canadensis) care au atacat misterios adulții, copiii și câinii din Anchorage, Alaska.

Trei atacuri de vidră, inclusiv unul care a rănit un copil, au fost raportate în întregul oraș în septembrie, iar oficialii de la departamentul de pește și vânat din Alaska (ADFG) le cer locuitorilor „să fie atenți în jurul lacurilor și râurilor locale”.

Ayden Fernandez, un tânăr în vârstă de nouă ani, filma patru vidre ce se aflau într-un iaz de rațe împreună cu fratele său, când unul dintre animale s-a despărțit de grup și l-a atacat. S-a împiedicat și a căzut când a fost urmărit, iar vidra s-a năpustit asupra lui.

"Are două semne de colți pe coapsa din spate și una pe coapsa din față pe fiecare picior", a declarat mama sa, Tiffany Hernandez, pentru Anchorage Daily News. "[Are] o rană de puncție pe picior. A ajuns să cadă în timp ce fugea și [vidra] l-a luat pe spate."

Vidrele atacă și câinii

Ayden a fost dus la camera de urgență, unde a fost vaccinat antirabic. Alte două atacuri au urmat în următoarele zile, ambele având loc în aceeași zi, potrivit ADFG. În primul, o vidră a mușcat o femeie care își scotea câinele la plimbare. În al doilea, raportat în același lac, vidrele au atacat un al doilea câine.

Nu este prima dată când vidrele atacă câinii din oraș. În două incidente separate în 2019, doi câini au fost atacați și trași sub apă de vidre în timp ce înotau în lacurile din Anchorage, a raportat Huffpost. Proprietarul unuia a trebuit să sară după animalul său pentru a lupta împotriva vidrelor. Ambii câini au supraviețuit, dar au avut nevoie de îngrijire la veterinar.

Deși nimeni nu știe câte vidre sunt în spatele acestor incidente, David Battle, un biolog al faunei sălbatice la ADFG, suspectează că ar putea fi doar un singur grup.

"Se pare că au fost întotdeauna patru sau cinci vidre implicate în toate incidentele", a declarat Battle pentru Live Science. „Având în vedere raritatea acestui comportament la vidrele și faptul că primul atac raportat a fost în 2019 și s-a întâmplat de mai multe ori de atunci, este foarte probabil un grup care a rămas împreună pentru o vreme sau care se reunește frecvent pe parcursul unei perioade de timp."

Având în vedere implicarea câinilor în aproape toate incidentele, cea mai probabilă explicație pentru comportamentul agresiv al vidrelor este o reacție defensivă la câini.

Au mai existat atacuri ale vidrelor

O analiză din 2011 făcută de Oceanographic Environmental Research Society a constatat că, din 1875, oamenii au raportat 39 de atacuri de vidre sălbatice în Statele Unite, dintre care 15 au avut loc doar în Florida, iar 24 dintre vidrele atacante aveau rabie. Vidrele de obicei provoacă doar răni ușoare oamenilor și niciunul dintre atacuri nu a fost fatal. Într-un caz notabil din 2018, o femeie din Florida, în vârstă de 77 de ani, a fost atacată violent de o vidră, a raportat anterior Live Science.

ADFG caută grupul de vidre responsabil pentru aceste ultime atacuri, dar Battle crede că, având în vedere că nu au un teritoriu fix, precum și capacitatea lor de a se deplasa extensiv pe căi navigabile interconectate, urmărirea lor ar putea fi dificilă. Odată găsite vidrele, ADFG spune că va scoate indivizi din grup și îi va testa de rabie, scrie LiveScience.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel