Un grup de elevi refugiați din Ucraina își vor continua studiile la Colegiul Militar din Breaza - FOTO
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Un grup de elevi refugiați din Ucraina își vor continua studiile Colegiul Militar "Dimitrie Cantemir" din Breaza.

Un grup de 27 de elevi refugiaţi ai unui liceu militar din Ucraina îşi vor continua studiile la Colegiul Militar "Dimitrie Cantemir" din Breaza, a anunţat, duminică, Ministerul Apărării Naţionale, transmite Agerpres.

Potrivit sursei citate, cei 27 de elevi (15 băieţi şi 12 fete) care au sosit în România însoţiţi de un cadru didactic şi de un ofiţer din Armata Ucraineană au ajuns sâmbătă la Breaza, fiind întâmpinaţi cu flori, dulciuri şi mărţişoare.

"Elevii, care provin din mai multe zone din ţara vecină, inclusiv Donbas, îşi vor continua studiile, în format online, cu profesori din Ucraina. În acest scop, ei au laptopuri proprii şi echipamente wifi", precizează MApN.

Grupul din Ucraina a intrat în România joi, 3 martie, prin Punctul de Trecere a Frontierei Isaccea. Ei au fost cazaţi, iniţial, în internatul Liceului "Brad Segal" din municipiul Tulcea, de unde au fost aduşi la Breaza cu mijloace de transport asigurate de autorităţile locale din Tulcea. Pe parcursul drumului au fost însoţiţi de un echipaj de poliţie militară.

VEZI ȘI: Klaus Iohannis, mirat de lipsa mașinilor cu numere de Ucraina, din vama Siret. Explicațiile primite de la autorități

Colegii lor români, mesaje în limba ucraineană



La sosirea în sediul Colegiului militar, elevii ucraineni au fost întâmpinaţi de o echipă formată din cadre militare şi elevi, au făcut triajul epidemiologic, au fost cazaţi şi au luat masa.

Colegii lor români le-au pregătit mesaje în limba ucraineană şi mici cadouri de bun-venit, precum dulciuri, jucării de pluş şi obiecte de strictă necesitate. De asemenea, cele 12 fete au primit mărţişoare şi flori.

"Astfel, Ministerul Apărării Naţionale şi Ministerul Afacerilor Interne (prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, care a făcut solicitarea de ajutare a elevilor ucraineni) continuă să participe la efortul naţional de gestionare a fluxului de refugiaţi din ţara vecină, grav afectată de războiul declanşat de Federaţia Rusă", mai arată sursa citată.

VEZI ȘI: Cetățeni străini, BLOCAȚI în Ucraina. Murad: Nu i-au lăsat să plece de acolo! Vorbim de război, de oameni care mor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel