Un gigant european al berii își deschide 7 noi fabrici în Rusia
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Fotografie de la Andrea Piacquadio: Pexels
Fotografie de la Andrea Piacquadio: Pexels
În timp ce marile mărci, precum McDonald's, Starbucks și Nike, părăsesc Rusia,un gigant european al producției de bere a optat pentru deschiderea a șapte noi fabrici de bere în țară, creând destul de multe controverse.

Katia Iuşcenko, soţia fostului preşedinte ucrainean Viktor Iuşcenko, a acuzat gruparea belgiano-braziliană de ”sprijinirea genocidului” în ţara ei.

”Vest-europenii iubesc să-i judece pe alții cu privire la corupție în timp ce ei înșiși aleg banii în detrimentul moralei. Boicotați berea #Leffe”, a scris ea pe Twitter. ”Cazul berii Leffe vorbește de la sine”, a declarat Oleg Nikolenko, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe ucrainean. ”Există un boicot tot mai mare al acestui produs în Belgia, venit de la cei mai fideli consumatori ai săi”.

Totul a început cu un tweet al Camerei de Comerț Belgiano-Luxemburgheze din Rusia care spunea: ”Compania de bere AB Inbev Efes a început producția de beri belgiene Leffe Blonde și Brune în Rusia. Berea va fi produsă la fabricile de la Ulyanovsk, Kaluga, Omsk, Volzhsky, Saransk, Klin și Ivanovo".

Alegerea Rusiei ca loc pentru producție a stârnit destul de multe controverse, explică Politico citat de Europa Today.

Se pare că responsabilitatea pentru această alegere nu este neapărat a grupului belgiano-brazilian, producătorul inițial al Leffe, ci în AB Inbev Efes, care este de fapt un joint venture, societate creată prin colaborarea egală a două entități și anume AB Inbev și Anadolu Efes, marca de bere turcă. Inițial, scopul acestei colaborări a fost de a satisface piața ruso-ucraineană, pasionată de berile belgiene, înainte de război.

În societatea mixtă, Anadolu Efes deține controlul asupra managementului noilor puncte și, prin urmare, a decis să deschidă fabricile de bere planificate atunci în Rusia.

În urma acestei controverse, AB Inbev a declarat că intenționează să-și vândă acțiunile.

”Sunt în desfășurare discuții active” cu Anadolu Efes, se arată într-o notă. Deci, ce lipsește pentru a finaliza vânzarea? ”Suspendarea licenței de vânzare a unor mărci face parte din discuțiile în curs privind tranzacția cu Anadolu Efes. Așa cum a anunțat anterior, AB Inbev renunță, de asemenea, la orice beneficii financiare care decurg din operațiunile societății mixte”, explică AB Inbev.

Până la găsirea unei soluții, AB InBev-Efes va putea continua să producă Leffe sau să vândă Stella Artois, un alt brand lider al grupului, pe teritoriul Rusiei.

Din punct de vedere legal, berea, ca și alte produse alimentare, nu este amenințată de sancțiunile UE. 

Citește și:

Lukașenko plănuiește să participe la summitul SCO din septembrie

Președintele belarus Alexandr Lukașenko plănuiește să participe la un summit al Organizației de Cooperare de la Shanghai (SCO) în septembrie, a declarat duminică secretarul de presă prezidențial Natalya Eismont, la postul de televiziune ONT, scrie Interfax.

Anterior, secretarul general al Organizației de Cooperare din Shanghai, Zhangm Mina, a anunțat că Belarus a depus o cerere de aderare la SCO ca stat membru, în prezent Belarus având statutul de stat observator în organizație. Decizia de a începe procedura de includere a republicii în calitatea de membru al SCO va fi luată la summit-ul de la Samarkand, care va avea loc în perioada 15-16 septembrie.

Rusia îşi avertizează partenerii din SCO cu privire la riscul participării la exerciţii militare comune cu SUA

Rusia şi-a avertizat partenerii din cadrul Organizaţiei de Cooperare de la Shanghai (SCO) asupra riscului pe care îl constituie pentru securitatea lor participarea la exerciţii militare comune cu SUA, relatează marţi săptămânalul rusesc Argumentî i Faktî, citat de EFE. Secretarul Consiliului Securităţii Rusiei, Nikolai Patruşev, a exprimat această îngrijorare omologilor săi din cadrul SCO la reuniunea desfăşurată vinerea trecută la Taşkent, capitala Uzbekistanului, fostă republică sovietică din Asia Centrală, potrivit publicaţiei menţionate. 'Aş vrea să reamintesc partenerilor că americanii au nevoie de aceste activităţi (exerciţii militare comune) în primul rând pentru a studia potenţialul teatrului de acţiuni de... Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel