Urmărește emisiunea live
Un fost ministru de externe, "sursă" a Ambasadei SUA - Stenogramă
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Jurnalistul Ion Cristoiu publică câteva stenograme care au făcut parte din dezvăluirile WikiLeaks din cablogramele trimise de Ambasada SUA la București Departamentului de Stat de la Washington, care conturează o a adevărată întrecere între politicienii și demnitarii români pentru a se pîrî unii pe alții la Ambasada SUA.

"Este o sursă a ambasadei încă din 2005", se arată într-o telegramă a Ambasadei SUA la București în 2008 despre ministrul de Externe de la aceea vreme, Adrian Cioroianu, scrie Ion Cristoiu.

C O N F I D E N T I A L BUCHAREST 000906:

Subiect: Întâlnirea dintre ambasadorul SUA, Nicholas Taubman, şi noul ministru de externe al României, Adrian Cioroianu

S-a afirmat că oficialul român l-a asigurat pe ambasador de disponibilitatea sa pentru continuarea colaborării cu Statele Unite, afirmând şi că România "nu se grăbeşte" să îşi retragă trupele din Irak. (...)
Comentariul final a evidenţiat că aceasta a fost o întrevedere preliminară şi conţine o prezentare biografică detaliată a lui Adrian Cioroianu, în care s-a afirmat că "este o figură nouă pe scena politică", a fost un apropiat al lui Theodor Stolojan şi "este o sursă a ambasadei încă din 2005".

Adrian Cioroianu este acum ambasadorul României la UNESCO după ce a demisionat din fruntea MAE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel