Un fost coleg îi ia apărarea lui Cristiano Ronaldo, după transferul la Al-Nassr: Când Rooney, Lampard sau Beckham au făcut asta, lumea a zis că au dreptul. La Ronaldo e ruşinos. De ce?
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Cristiano Ronaldo
Facebook Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo şi-a atras multe critici după transferul în Arabia Saudită, la Al-Nassr, dar un fost coleg îi ia apărarea. 

"Nu-mi pasă de ce spune lumea. Mă simt foarte fericit că sunt aici", a declarat Ronaldo, care a menționat că "acesta nu este sfârşitul" pentru el, deoarece campionatul saudit este "foarte competitiv" şi "lumea nu ştie asta". 

După ce a fost criticat de mulţi pentru modul în care a plecat de la Manchester United, dar şi pentru că a ales să meargă în Arabia Saudită, acolo unde va fi plătit cu 200 de milioane de dolari pe sezon, un fost coleg îi ia apărarea lui Cristiano Ronaldo. 

Este vorba despre Rio Ferdinand, fost fundaş al lui Manchester United, care spune că este mai important ce îl face fericit pe Ronaldo, decât ce spune presa despre transferul său. 

"Ce face media e dezgustător. Când Rooney, Beckham, Lampard sau Gerrard au plecat în SUA, lumea spunea că e un mod excelent de a-şi încheia cariera, că vor câştiga salarii bune, vor merge într-un campionat care nu e aşa competitiv, că merită, că şi-au câştigat acest drept. Doar asta se scria atunci. Când Cristiano Ronaldo decide să facă acelaşi lucru, a devenit o ruşine, un dezastru. Şi toate astea pentru că s-a dus în Arabia Saudită. 

Eu mă bucur pentru el, pentru că este fericit în sfârşit. Pentru orice fotbalist, indiferent de nivelul la care joacă, fericirea, veselia, în mediul în care joci, este unul dintre cele mai importante lucruri. El nu mai era fericit de mult, aşa că mă bucur că e pe cale să îşi găsească din nou acea fericire, chiar dacă este într-o ţară în care nu mulţi se aşteptau să meargă. Dar este o aventură pentru el să meargă în Arabia Saudită, să joace într-o ligă nouă, una competitivă. 

M-am uitat la cei care comentează şi care spun că e un mod trist în care îşi încheie cariera. Singurul lucru trist e modul în care a încheiat socotelile cu Manchester United. Cred că peste câţiva ani se va uita în urmă şi îşi va da seama că ar fi putut aborda lucrurile diferit. Dar acest capitol, trecerea în Arabia Saudită, cum poate fi ceva trist? Nu înţeleg de ce oamenii spun asta. 

Lăsaţi omul să trăiască, să se bucure de fotbal. E o aventură nouă, îşi duce familia să experimenteze o cultură nouă. Despre orice alt jucător care a mers într-o ligă mai puţin competitivă pentru a-şi încheia cariera, s-a spus că şi-a câştigat dreptul. Nici un alt om de pe planetă nu şi-a câştigat acest drept mai mult decât Cristiano Ronaldo", a spus Rio Ferdinand. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel