Un fost apropiat al lui Kadhafi crede că violenţele din Libia s-au soldat cu peste 1.000 de morţi
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
libia
libia

Fostul şef de Protocol al liderului libian Muammar Kadhafi a afirmat, miercuri, că insurecţia din Libia s-a soldat cu peste 1.000 de victime, iar regimul de la Tripoli nu are şanse să se mai menţină la putere.

Insurecţia s-a soldat cu "mai mult de 1.000 de morţi în întreaga ţară", a spus Nouri El-Mismari, care a ajuns în Franţa în toamna anului trecut, din motive medicale, şi pentru care Libia a formulat o cerere de extrădare, relatează Mediafax.

"Este foarte, foarte grav. Libienii nu se vor opri. Muammar Kadhafi a ajuns la sfârşit. A pierdut totul. Discursul său (de marţi) este discursul cuiva care pierde. Este singur", a adăugat el.

El-Mismari a afirmat că, în timpul discursului televizat, liderul libian purta vestă antiglonţ şi o protecţie disimulată sub turban.

"Muammar Kadhafi nu mai are nici măcar 5 la sută din ţară alături de el. Lângă el se mai află doar clanul lui. Membrii clanului nu se bat pentru el, ci pentru ei înşişi", a adăugat el. "Sunt mercenari. Sunt pe cale să omoare pe toată lumea. Deschid focul orbeşte. Forţele aeriene n-au vrut să deschidă focul asupra cetăţenilor", a mai spus El-Mismari.

El a apreciat că regimul lui Kadhafi va fi înlăturat. "Există o şansă să fie ucis; dacă nu, oamenii vor vrea să-l judece ca pe Saddam Hussein", a afirmat fostul şef de Protocol al liderului libian, care afirmă că şi-a lăsat în Libia cei trei copii şi mai mulţi nepoţi.

Bănuit în Libia de deturnare de fonduri publice, El-Mismari, care respinge acuzaţiile, a fost arestat în Franţa la 29 noiembrie 2010, în aşteptarea eventualei extrădări, însă a fost eliberat la 15 decembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel