Un focar de gripă aviară a fost detectat într-o colonie de pinguini
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Fotografie de la David Dibert/ Pexels
Fotografie de la David Dibert/ Pexels
Autorităţile de mediu din Africa de Sud au confirmat patru noi infectări şi alte şapte cazuri suspecte într-un nou focar de gripă aviară la colonia de pinguini din Cape Town.

Oficialii municipali şi provinciali au spus că tulpina înalt patogenă de gripă aviară este similară cu cea detectată în rândul unor serii de păsări marine sălbatice, inclusiv la cormoranul de Cape şi la rândunica de mare începând cu mai anul trecut după ce un focar similar în 2018 a ucis sute de pinguini şi alte păsări din specii în pericol de dispariţie, relatează Agerpres.

Pinguinii africani sunt singura specie care trăieşte pe continent, dar populaţia lor a scăzut dramatic de-a lungul anilor din cauza pierderii habitatului şi a declinului stocurilor de peşte.

Închiderea coloniei Boulders pentru vizitatori nu se impune în acest stadiu, dar vizitatorii trebuie să rămână pe culoarele desemnate, se spune într-o declaraţie comună emisă de South African National Parks, serviciile veterinare Western Cape şi organizaţia pentru conservarea păsărilor SANCCOB.

Există un efectiv estimat de 3.000 de pinguini pe plaja Boulders din Simon's Town, în apropiere de Cape Town, au precizat autorităţile.

Gripa aviară nu reprezintă aproape niciun pericol pentru oameni, dar dacă se transmite de la păsările marine sălbatice la efectivele de păsări de curte, reprezintă un mare risc pentru sectorul agricol, a precizat într-un comunicat Anton Bredell, ministrul mediului din provincia Western Cape, avertizând că centrul local pentru managementul dezastrelor a fost alertat.

Într-o declaraţie separată, Departamentul naţional al pădurilor, pescuitului şi mediului a precizat vineri că regiunile din jurul coloniilor importante de pinguini vor fi închise temporar pentru pescuitul comercial la anşoa şi sardine de la 1 septembrie în încercare de a sprijini populaţia de pinguini în declin.

Stocul de sardine din apele sud-africane continuă să fie la niveluri istoric de joase. Competiţia pentru hrană este considerată una dintre presiunile care contribuie la declinul populaţiei de pinguini africani, conform departamentului.

Citește și:

Poți deveni poștaș... în Antarctica! Vezi fișa postului

O organizație caritabilă britanică caută oameni care să petreacă cinci luni în Antarctica, pentru a conduce cel mai îndepărtat oficiu poștal din lume. Echipa va întreține baza Port Lockroy și va fi responsabilă de numărarea pinguinilor, scrie BBC. 

Marea Britanie Antarctic Heritage Trust spune că de obicei primește sute de cereri pentru aceste locuri de muncă și va fi prima dată când locația se va deschide publicului de la începutul pandemiei și până azi.

Poștașii pleacă cu tot cu pinguini

Trustul, care are sediul în Cambridge, de obicei face publicitate anual pentru postmasteri sezonieri pentru așezare. Aceștia sunt responsabili pentru conservarea clădirilor și artefactelor istorice din Antarctica.

Solicitanții care aplică cu succes sunt trimiși pe Insula Goudier din Peninsula Antarctică, împreună cu o colonie de pinguini Gentoo pentru companie.

Port Lockroy a fost prima bază permanentă britanică care a fost înființată în Peninsula Antarctică, folosită inițial din 1944 până în 1962. Cu toate acestea, din 2006, a fost folosită ca oficiu poștal și muzeu.

Criteriile de selecție

Candidații trebuie să aibă un nivel bun de condiție fizică, conștientizare a mediului și cunoștințe despre viața cu impact minim asupra mediului. Aceștia vor fi însărcinați să conducă magazinul de cadouri și oficiul poștal, precum și să efectueze o numărătoare de pinguini ca parte a eforturilor de a proteja colonia de pinguini Gentoo. Echipa se va ocupa, de asemenea, de artefactele și muzeul din interiorul Bransfield House.

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel