Un feribot s-a scufundat în Japopnia, zece persoane pierzându-și viața
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Pexels (Matheus Guimarães)
Sursă foto: Pexels (Matheus Guimarães)
Un feribot s-a scufundat în Japonia, în urma accidentului fiind confirmate zece decese. 

Zece persoane și-au pierdut viața, după ce sâmbătă un feribot a dispărut cu 26 de persoane la bord. Ambarcațiunea făcea tururi de vizitare a obiectivelor turistice. Printre victime se numără șapte bărbați și trei femei, dintre care unii au fost găsiți inconștienți în apă, iar alții au ajuns pe țărm purtați de curent, a declarat biroul regional pentru paza de coastă din Japonia pentru CNN.

Cele 26 de persoane de la bord numărau 24 de turiști, căpitanul și un membru al echipajului. Doi dintre pasageri sunt copii.

Valuri de trei metri înainte de presupusa scufundare

Barca, Kazu 1, se afla într-un tur de vizitare a obiectivelor turistice în jurul peninsulei Shiretoko, pe cea mai nordică insulă principală a Japoniei, Hokkaido, când se pare că ambarcațiunea a întâmpinat dificultăți.

Autoritățile au pierdut contactul cu echipajul sâmbătă după-amiază - echipajul a raportat pupa vasului este inundată și a început să se scufunde, a declarat postul public japonez NHK.

Echipajul a transmis că barca se înclină la un unghi de 30 de grade, iar cei de la bord purtau veste de salvare, a raportat NHK.

Autoritățile cred că nava s-a scufundat, dar o anchetă este încă în desfășurare.

Bărcile de patrulare, avioanele și elicopterele continuă să caute pe celelalte 16 persoane care se aflau la bord în acel moment. Presa locală a raportat că valurile din zonă aveau o înălțime de până la trei metri atunci când barca a emis un apel de urgență.

Incendiu pe un feribot cu români

Trei șoferi, unul bulgar, unul român și unul belarus, au fost spitalizați în insula Corfu, după incendiul produs la bordul feribotului italian Euroferry Olympia. 

”Cele două persoane, un belarus și un român, care au fost salvate de pe Euroferry Olympia au fost externate astăzi. Tot personalul medical al spitalului a făcut tot ce a putut din punct de vedere profesional pentru a răspunde situației dificile și vreau să le mulțumesc călduros. Sperăm la vești bune cu privire la persoanele care încă sunt dispărute” a spus Leonidas Roubatis, directorul spitalului din Corfu. Citește continuarea AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel