Un fals cerșetor riscă cinci ani de pușcărie. Vezi motivul
Data publicării:
Autor: ana
WhatsApp

Un fals cerșetor, care câștiga peste 50.000 de lire sterline pe an și locuia într-un apartament de 300.000 de lire, nu mai are voie să cerșească în Londra timp de doi ani de zile. Dacă va fi prins la cerșit, bărbatul riscă cinci ani de pușcărie.

Britanicii sunt indignați de faptul că au fost păcăliți de Simon Wright, un bărbat în vârstă de 37 de ani, care cerșea în fața sediului unei bănci din centrul Londrei, îmbrăcat în zdrențe și ghemuit pe un sac de dormit murdar alături de câinele său, scrie Daily Mail.

Bărbatul a reușit să păcălească, timp de trei ani, mii de oameni, apelând la mila lor, doar cu un carton pe care scria că nu are un adăpost. Trecătorii din zona luxoasă din centrul capitalei britanice, impresionați de soarta cerșetorului, îi dădeau bani și îi ofereau cadouri.

Astfel, după o zi grea de cerșetorie, bărbatul reușea să strângă între 200 și 300 de lire, iar seara, după ce își strângea sacul de dormit, pleca spre apartamentul pe care îl deținea în vestul Londrei, în valoare de 300.000 de lire sterline.

Din păcate pentru afacerea falsului cerșetor, poliția a descoperit adevărul, iar cazul a ajuns pe masa judecătorilor. În data de 14 mai, aceștia i-au interzis lui Simon Wright să mai cerșească în Londra timp de doi ani, iar în cazul în care va încălca hotărârea riscă cinci ani de închisoare și o amendă usturătoare.

Bărbatul care a sesizat poliția a povestit că falsul cerșetor mergea adeseori și la jocuri de noroc.

"I-am dat 25 de euro de-a lungul timpului. Mă întreb dacă îi pot lua inapoi" a spus una din victimele bărbatului.

Comportamentul lui Simon Wright a fost condamnat de britanici, existând și voci oficiale care au afirmat că multe dintre victimele falsului cerșetor pot doar să viseze la o locuință ca a lui.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel