Un evreu a fost atacat cu o cazma în Hamburg. Agresorul purta svastica
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Pentru protecția evreilor ortodocsi din Budapesta au fost înființate echipe de protecție
Pentru protecția evreilor ortodocsi din Budapesta au fost înființate echipe de protecție
Un tânăr evreu a suferit răni grave la cap după ce duminică după-amiază a fost agresat cu o cazma în fața unei sinagogi din Hamburg.

Un tânăr evreu a suferit răni grave la cap după ce duminică după-amiază a fost agresat cu o cazma în fața unei sinagogi din orașul Hamburg din nordul Germaniei. Mai mulți politicieni au condamnat actul ca fiind un atac antisemit „dezgustător”.

Cum a fost atacat tânărul?

Studentul, în vârstă de 26 de ani, era pe punctul de a intra în sinagoga Hohe Weide din centrul Hamburgului, când a fost atacat de un bărbat cu echipament de camuflaj. După o lovitură de cazma în față, victima a reușit să scape de alte atacuri, iar polițiștii l-au reținut pe atacator.

Atacatorul deținea o svastică

Poliția spune că atacul are un motiv antisemit deoarece în buzunarul agresorului a fost găsită o hârtie cu o svastică desenată manual. Acest fapt a fost coroborat cu identitatea religioasă vizibilă a victimei, care purta o kippa.

Atacatorul, un tânăr de 29 de ani cu origini în Kazahstan, dar locuitor al Berlinului, a dat o „impresie extrem de confuză” în timpul arestării sale, vorbind despre spiritele care l-au îndemnat să recurgă la gest. Poliția a precizat că nu dețineau informații despre acesta. Procurorul general al Germaniei a preluat investigațiile asupra cazului din cauza posibilului fundal extremist din spatele atacului.

Evenimentul a avut loc în timp ce închinătorii din sinagogă se aflau la sărbătoarea evreiască din Sukkot. Este aproape un an de când un bărbat îmbrăcat în stil militar a încercat să intre într-o sinagogă din orașul Halle și a împușcat doi oameni.

Președintele Congresului Evreiesc Mondial, Ronald S Lauder, a spus că, în timp ce poliția a ajuns suficient de repede la fața locului pentru a opri atacatorul să rănească pe alți reprezentanți ai comunității evreiești, prezența securității nu a fost „suficientă” pentru a descuraja atacatorul, potrivit TheGuardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel