Un elev de 16 ani din Italia a înjunghiat o profesoară. "O scenă ca în America"
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie de la Sternsteiger Stahlwaren, Pexels
Fotografie de la Sternsteiger Stahlwaren, Pexels
Caz şocant la o şcoală din Abbiategrasso, în apropiere de Milano. 

O profesoară a fost înjunghiată şi rănită de către un elev în vârstă de 16 ani. Atacatorul a fost ulterior internat la departamentul de neuropsihiatrie al spitalului milanez San Paolo. 

Un elev care a asistat la incident a descris totul drept "o scenă ca în America". 

Din primele informaţii, citate de Agerpres, elevul de 16 ani a înjunghiat-o pe profesoara de 52 de ani în timpul orei, iar apoi s-a prefăcut că îşi ameninţă colegii cu un pistol de jucărie. 

"Când am văzut că suntem evacuaţi şi unul dintre colegii noştri pare să fie înarmat cu o armă de foc, m-am gândit: aşadar se întâmplă şi aici, nu doar în America", a relatat martorul.

Un alt coleg a povestit că atacatorul a înjunghiat-o pe profesoară "de la spate, în umăr şi braţ, fără să spună nimic". "Nu părea agitat, nu părea să aibă vreo emoţie", a spus acesta. 

În urmă cu două săptămâni, o elevă a fost înjunghiată de o colegă în Serbia 

O elevă născută în 2009 a atacat o colegă mai tânără la o școală din orașul sârb Zrenjanin cu un cuțit, a informat cotidianul sârb Vecernje novosti, adăugând că victima a fost internată în spital cu răni, conform Urdupoint.com.

Serbia a asistat la o serie de atacuri mortale asupra școlilor în ultimele săptămâni. În noaptea de 5 spre 6 mai, Uros Blazic, în vârstă de 21 de ani, a ucis opt persoane și a rănit 14 cu o pușcă automată în municipiul Mladenovac de lângă Belgrad. Acesta a împușcat un ofițer de poliție și pe sora lui și a continuat să împuște oamenii la întâmplare înainte de a fi reținut de poliție.

Anterior, un elev de clasa a șaptea a deschis focul într-o școală din Belgrad, ucigând nouă copii și un agent de securitate și rănind cinci copii și un profesor. Acesta a fost arestat dar nu poate fi urmărit penal pentru că are sub 14 ani. Elevul a fost dus la un spital de psihiatrie.

Împușcăturile în masă din Serbia au determinat autoritățile să înăsprească legislația privind deținerea și depozitarea armelor de foc. Până la 14 mai, cetățenii au predat Ministerului sârb de Interne peste 13.500 de arme de foc, inclusiv mitraliere și puști de asalt, și aproximativ 20.000 de dispozitive explozive, inclusiv grenade de mână și mine.

CITEŞTE AICI MAI MULTE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel