Un elev cu dizabilități din Austria a fost obligat să susțină un examen în afara școlii, pe vreme geroasă, pentru că nu purta mască / foto
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Un elev cu dizabilități din Austria a fost obligat să susțină un examen în afara școlii, pe vreme geroasă, pentru că nu purta mască  / 
 Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Un elev cu dizabilități din Austria a fost obligat să susțină un examen în afara școlii, pe vreme geroasă, pentru că nu purta mască / Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Un elev de 9 ani din Austria a fost obligat să stea în afara școlii, la geamul de la clasa lui, la temperaturi sub zero grade, pentru că nu purta mască de protecție.

Autoritățile austriece investighează cazul unui elev de școală elementară în vârstă de nouă ani din Voitsberg, care a fost forțat să susțină un examen în afara școlii, pe vreme geroasă, deoarece nu purta mască, potrivit publicației de știri OE24.

Potrivit informațiilor, elevul pe nume Jason are o scutire de la purtarea obligatorie a măștii de protecție în sala de clasă și este testat în mod regulat pentru Covid-19 de la începutul lunii ianuarie.

Cu toate acestea, profesorul clasei sale nu i-a permis să ia parte la un examen alături de ceilalți copii. Fotografia cu băiatul care lucrează în afara sălii de clasă la temperaturi de -1 Celsius a șocat Austria. Părinții băiatului au angajat un avocat și iau în considerare transferul fiului lor la altă școală.

„Scandal într-o clasă ciudată”

Politicianul Markus Leinfellner (Partidul Libertății din Austria) consideră cazul drept un „scandal al unei clase ciudată”. Potrivit acestuia, este inacceptabil ca profesorii să trateze elevul ca pe un lepros. Leinfellner plănuiește să discute cazul cu Ministerul Austriac al Educației și reprezentanța sa din Stiria, care a anunțat recent că vor investiga circumstanțele cazului. Ulterior a fost confirmată autenticitatea fotografiei elevului din curtea școlii, care a stârnit atenția presei.

Austria și-a instituit recent mandatul de vaccinare, care îi amendează pe cei care refuză vaccinul cu sume între 600 și 3.600 de euro de până la patru ori pe an. Măsura a stârnit proteste în masă în Austria, potrivit RMX.

Bullying îngrozitor în Slovacia. Președintele Parlamentului cere trimiterea copiilor bătăuși în centre de corecție

Președintele Parlamentului Slovac, Boris Kollár, a cerut o reprimare a agresiunii în școli, dorind ca tinerii care agresează alți copii să fie plasați în instituții de corecție până la vârsta adultă.

Declarațiile lui Kollár fac ecou în viața publică din Slovacia, în urma atacului brutal asupra unei fetițe de 11 ani de către colegii săi, care a atras atenția presei naționale și internaționale. Kollár, care tatăl a unsprezece copii, vrea să convoace un consiliu de coaliție în care care ministrul de Interne Roman Mikulec să explice cum vrea să facă față bullying-ului în rândul copiilor.

„Ca societate, trebuie să avem o atitudine fermă împotriva agresiunii. Dacă va fi nevoie, voi cere o schimbare a legii penale pentru ca astfel de copii care îi agresează pe alții să ajungă în centre de reeducare până la maturitate”, a spus Kollár (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel