Un elev a învățat pentru BAC doar o oră, dar spune că a scris tot. ”Deștept trebuie să fii 2 minute, nu toată viața”
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Astăzi, 28 iunie, a avut loc prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2021. Unii elevi au învățat mai mult, alții mai puțin.

În timp ce unii elevi s-au pregătit pentru examenul de Bacalaureat luni întregi, unii elevi au învățat doar câteva ore. Este și cazul unui băiat din București care a mărturisit că a învățat doar o oră. Totuși, susține că a scris tot, iar subiectele i s-au părut ușoare. Întrebat de jurnaliștii PRO TV la ce facultate vrea să meargă în continuare, adolescentul a mărturisit că vrea să ajungă în poliție, deoarece "polițiștii se pensionează mai devreme și au un salariu bun la început".

”Am învățat aseară 5 opere. Le-am învățat o dată, am venit azi-dimineață și a picat fix "Moara cu noroc", ce a picat și la simulare, foarte ușor. Nici nu-mi făceam probleme că va pica genul liric sau dramatic.”, a spus elevul. 

"Deci tu te-ai pregătit pentru BAC 5 ore?", l-a întrebat reporterul pe elev. ”Nu, am citit 5 opere o singură dată. Cam o oră”, a precizat acesta. "Ai tratat cu corectitudine bacalaureatul?", a intervenit din nou reporterul. ”Normal, dacă am învățat, nu merit să iau?”, a răspuns sigur pe el elevul. "O oră.", i-a reamintit jurnalistul. ”O oră, nu contează. Deștept trebuie să fii 2 minute, nu toată viața.”, a fost răspunsul adolescentului.

 

Elevi dați afară din examen

Pentru fraudă sau tentativă de fraudă au fost eliminați 63 de candidați, se arată într-un comunicat de presă.  Aceștia nu vor mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.

Subiectele și baremul de corectare au fost publicate la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

Celelalte probe se vor desfășura conform următorului calendar:

- marți, 29 iunie - proba obligatorie a profilului

- miercuri, 30 iunie - proba la alegere a profilului și a specializării

- joi, 1 iulie - Limba și literatura maternă.

Primele rezultate  de la examenul de Bacalaureat vor fi afișate în data de 5 iulie, până la ora 12:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie.

VEZI ȘI: Elev din Dâmbovița, eliminat de la Bacalaureat. Gestul pentru care a fost dat afară din examen

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel