Un elastic de păr Balenciaga costă aproape cât salariul minim pe economie din România
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash
Un elastic cât o leafă!

Balenciaga, unul dintre cele mai cunoscute branduri de lux din lume, renumit totodată și pentru recentele reinventări ale unor articole vestimentare și accesorii, uimește din nou. Reprezentanții mărcii de lux au lansat, de această dată accesorii de păr pentru femei care ajung să coste aproape cât întregul salariul minim pe economie pe care îl primește un român.

Balenciaga a lansat recent o nouă categorie de accesorii pentru femei. Dintre acestea face parte și elasticul de păr de la Balenciaga care are un preț de 250 de dolari (echivalentul a 1.257 de lei), o valoare care se apropie de cea a salariului minim pe economie din România. Respectivul elastic de păr este alcătuit din 60% alamă, 20% poliamidă şi 20% elastan, conform detaliilor regăsite pe site-ul Balenciaga.

Pantofi sport rupţi la... 2000 de dolari şi agrafe la 200 de dolari

Nu este prima dată când celebrul brand de lux lansează produse care stârnesc sute de reacții pe rețelele sociale. Un alt exemplu de produs de acest gen care a atras atenţia pe site au fost pantofii sport folosiți și rupți lansați de Balenciaga, la prețul de 1.850 de dolari. Prin aceste imagini exagerate, scopul brandului de fashion a fost acela de a stârni rumoare și de a sublinia faptul că lansează o linie de încălțăminte pe care să o ”porți toată viața”. Mutarea face parte din încercarea brandurilor de fashion de a-și promova acțiunile de sustenabilitate, industria fiind considerată una dintre cele mai poluante.

Potrivit casei de modă, doar 100 de perechi de pantofi sport „extra distruși” vor putea fi cumpărate la prețul de 1.850 de dolari. Între timp, versiunile în ediție nelimitată și mai puțin rupte sunt vândute pe site-ul Balenciaga la prețuri cuprinse între 495 și 625 de dolari.
Citeşte întreaga ştire: Cât costă tenișii rupți și murdari din noua colecție Balenciaga. Casa de modă scoate pe piață doar 100 de perechi de pantofi sport „extra distruși”

Același brand a vândut și o geantă care arăta exact ca un sac de gunoi, dar și papuci Crocs mai scumpi decât salariul mediu din țara noastră, în 2021. În trecut, Balenciaga a lansat o geantă de 2.145 de dolari care arătă aproape identic cu sacoşa de cumpărături de la Ikea care costa 99 de cenţi la vremea respectivă. La fel, sunt încă pe stoc agrafe de păr la preţul de 112 de dolari bucata.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel