Un document despre armele nucleare ale unei ţări străine confiscat la domiciliul lui Trump
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
 Informaţii despre armele nucleare ale unei ţări străine au fost descoperite printre documentele confiscate de FBI din reşedinţa lui Donald Trump la începutul lunii august, a informat marţi cotidianul Washington Post, citând surse apropiate dosarului, notează AFP.

'Un document descriind forţele militare ale unei ţări străine, inclusiv capacităţile sale nucleare', a fost găsit printre numeroasele documente clasificate recuperate de poliţia federală în timpul percheziţiei efectuate la domiciliul fostului preşedinte american, scrie jurnalul.

Washington Post nu oferă detalii suplimentare şi indică faptul că sursele sale nu au dezvăluit despre ce ţară este vorba. La 8 august, FBI-ul a făcut o percheziţie la Mar-a-Lago, reşedinţa lui Donald Trump din Florida, şi a confiscat cutii cu documente confidenţiale pe care republicanul nu le-a returnat după ce a părăsit Casa Albă, în ciuda multiplelor solicitări.

La câteva zile după percheziţie, Washington Post anunţase că FBI-ul caută documente legate de arme nucleare. De la această operaţiune poliţienească spectaculoasă şi fără precedent pentru un fost şef de stat american, Donald Trump, care intenţionează deschis să candideze la preşedinţie în 2024, denunţă un act pe care îl consideră 'ilegal şi neconstituţional' şi repetă că a fost vizat din motive politice.

Luni, o judecătoare a tranşat în favoarea lui şi a ordonat desemnarea unui expert independent care să examineze documentele confiscate la 8 august. Această decizie interzice temporar anchetatorilor federali să le folosească în ancheta lor penală. Printre textele confiscate în cursul operaţiunii poliţieneşti se numără 18 documente clasificate 'top secret', peste 50 'secrete' şi 31 'confidenţiale', reaminteşte AFP. 

Citește și - Donald Trump cere să fie reînvestit la Casa Albă sau organizarea alegerilor anticipate. Zuckerberg a recunoscut că a cenzurat informaţii despre Hunter Biden

Donald Trump cere să fie repus la Casa Albă sau organizarea alegerilor prezidenţiale anticipate, după ce Mark Zuckerberg, şeful Facebook, a recunoscut cenzurarea unor informaţii despre Hunter Biden, fiul lui Joe Biden. 

"FBI a îngropat povestea laptopului lui Hunter Biden înainte de alegeri, ştiind că, dacă nu o fac, Trump ar fi câştigat cu uşurinţă alegerile prezidenţiale din 2020. Este fraudă electorală masivă şi interferenţă în alegeri la un nivel nemaivăzut în ţara noastră. 

Cum se poate repara? Declaraţi câştigătorul de drept sau, deşi ar fi o soluţie minimală, declaraţi alegerile din 2020 compromise şi organizaţi noi alegeri, imediat", a scris Trump pe reţeaua sa socială, Truth Social, conform Business Insider. 

Zuckerberg admite că a cenzurat povestea ”Hunter Biden Laptop” timp de o săptămână la îndemnul FBI

Zuckerberg a recunoscut acest lucru pe podcastul ”The Joe Rogan Experience”. Mark Zuckerberg a spus că a făcut acest lucru din cauza unei solicitări generale din partea FBI de a restricționa dezinformarea electorală.

În timpul podcastului, Joe l-a întrebat pe Zuckerberg cum gestionează Facebook problemele controversate... cum ar fi povestea lui Hunter Biden și dacă a fost cenzurată. Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel