Un dispozitiv exploziv a fost dezarmat de poliție și două persoane au fost reținute
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Foto: Pixabay, de Gerhard
Foto: Pixabay, de Gerhard
Două persoane au fost reținute după o alertă cu bombă. 

Două persoane au fost arestate după ce autoritățile au localizat și ulterior dezarmat un posibil dispozitiv exploziv pe aeroportul Billy Bishop din Toronto, a declarat poliția pentru CNN. În jurul orei 16, sâmbătă, un dispozitiv a fost găsit pe o bicicletă parcată în apropierea terminalului de feriboturi al aeroportului de pe insulă, potrivit platformei de socializare al aeroportului. Situat pe o insulă de-a lungul lacului Ontario, lângă centrul orașului Toronto, aeroportul este în mare parte accesat cu feribotul sau tunelul pietonal.

Terminalul de feriboturi și tunelul au fost închise „din precauție”, a transmis aeroportul, deoarece bicicleta a fost îndepărtată de poliție. Pasagerii de la terminal au fost ulterior evacuați două zboruri ale Air Canada, care au fost deviate către aeroportul Hamilton din apropiere. Pe măsură ce poliția s-a ocupat de „un potențial dispozitiv exploziv”, potrivit Centrului de operațiuni al poliției din Toronto, cel puțin două clădiri din apropierea aeroportului au fost evacuate și mai multe străzi laterale au fost închise.

O detonare controlată a fost efectuată mai târziu în acea seară, a spus poliția din Toronto.

„Dispozitivul a fost dezarmat, iar serviciile de poliție din Toronto și-au încheiat investigația și au eliberat locul”, a declarat aeroportul.

Două „persoane de interes” sunt în arest, a spus poliția din Toronto. Autoritățile nu au făcut publice detaliile suplimentare cu privire la tipul de dispozitiv găsit. Operațiunile și zborurile aeroportuare sunt programate să se reia duminică dimineața, potrivit aeroportului. Aeroportul Billy Bishop se află la aproximativ 5 kilometri sud-est de cel mai aglomerat aeroport al orașului, Toronto Pearson International (YYZ).

Panică în avion, după o amenințare teroristă. Pasagerii au primit un mesaj în care erau anunțați că este o bombă la bord

A fost mare panică într-un avion care trebuia să decoleze de pe aeroportul Stansted din Londra. Pasagerilor li s-a trimis un mesaj prin AirDrop în care erau anunțați că o bombă se află la bord, scrie Mirror.co.uk.

Se pare că cei care aveau dispozitive Apple au fi primit un mesaj care spunea "Am o bombă", în timp ce avionul se pregătea să plece spre Amsterdam, miercuri seară. Poliția a luat apoi cu asalt aeronava Airbus A319 și singura pistă a aeroportului a fost închisă, iar mai multe zboruri au fost întârziate.

Trei persoane au fost arestate sub suspiciunea că ar fi cei care au trimis amenințarea cu bombă. Poliția din Essex a spus că aeronava a fost mutată într-o zonă securizată în timp ce se desfășurau investigații și nu a fost găsită nicio bombă la bordul acesteia. Martorii au spus că un bărbat a fost pus la podea de către ofițeri și încătușat, în timp ce alți doi - despre care se crede că erau împreună cu el - au fost de asemenea reținuți.

O sursă a declarat pentru The Sun: "A existat isterie la bord. Oamenii au intrat în panică, de înțeles. Era ca ceva dintr-un blockbuster de la Hollywood. Un incident cu o amenințare teroristă de acest tip, cu un mesaj sinistru trimis către mai mulți pe AirDrop, nu se știe să fi avut loc înainte.” Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel