Data actualizării:
Data publicării:

Un detaliu "drăguţ" a fost descoperit pentru prima dată într-un tablou al lui Picasso

Autor: Liana Ganea | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
foto: Muzeul Guggenheim din New York
foto: Muzeul Guggenheim din New York
Restauratorii operelor de artă de la Muzeul Guggenheim din New York au făcut o descoperire, în premieră, într-una din picturile lui Pablo Picasso. 

Potrivit CNN, imaginea unui câine simpatic purtând o fundă roșie a fost dezvăluită de experții muzeului în timpul unei analize tehnice a picturii artistului spaniol „Le Moulin de la Galette”, înaintea unei expoziții cu lucrările sale timpurii.

Deschisă vineri la Guggenheim, expoziţia „Tânărul Picasso la Paris” cuprinde 10 picturi și desene realizate de Picasso la sosirea sa în capitala Franței în 1900. „Le Moulin de la Galette” descrie o scenă plină de viață într-o o renumită sală de dans pariziană care a fost pictată de alți artiști, inclusiv Pierre-Auguste Renoir. Studiile dinaintea spectacolului, realizate de Guggenheim în colaborare cu experți de la Muzeul Metropolitan de Artă și Galeria Națională de Artă din Washington, DC, au scos la iveală un al patrulea invitat plin de viață la masa din imagine. La început, detaliile au fost greu de observat din cauza unei pete de vopsea.

Restauratorii au reușit să genereze o imagine a modului în care arăta inițial câinele folosind fluorescența cu raze X, o tehnică de imagistică care evidențiază elementele chimice dintr-o pictură, inclusiv pigmenții, potrivit expertului în picturi de la Guggenheim, Julie Barten. „A fost interesant pentru mine că a pictat în grabă peste acest câine, ceea ce ar fi fost un aspect destul de convingător al compoziției”, a spus Barten pentru sursa citată.

Muzeul a remarcat că micuţul câine seamănă foarte mult cu un Spaniel Cavalier King Charles. Barten nu poate spune cu certitudine de ce Picasso a optat să îndepărteze căţelul din scena iniţială. „Ar fi furat showul şi ar fi atras toată atenţia”, a spus aceasta, adăugând că acoperirea câinelui permite spectatorilor „să privească cu mai multă atenție toate aceste alte figuri minunate din compoziție – să experimenteze spațiul în moduri diferite”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel