Un desert senzațional de bun, care îi va cuceri pe toți: ai nevoie de 2 banane, niște ciocolată și 5 minute de efort
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Un desert senzațional de bun, care îi va cuceri pe toți - ai nevoie de 2 banane, niște ciocolată și 5 minute de efort. Sursa - Pexels
Un desert senzațional de bun, care îi va cuceri pe toți - ai nevoie de 2 banane, niște ciocolată și 5 minute de efort. Sursa - Pexels
Niciodată nu ai pregătit un deliciu atât de repede și ușor: ai nevoie de 2 banane, niște ciocolată și 5 minute de efort. Toată lumea va fi încântată de rezultat. 

Nu veți renunța niciodată la această rețetă, care este simplă și rapidă. Ai nevoie de 2 banane, niște ciocolată și 5 minute de muncă, iar rezultatul este un desert delicios.

Vă sfătuim să pregătiți mai multe porții din acest deset, deoarece membrii familiei vor mai cere supliment, având în vedere savoarea excepțională a acestei minuni culinare.

 

Vei avea nevoie:

2 banane;

100 de grame de ciocolată neagră;

100 de grame de ciocolată cu lapte;

alune tocate;

nucă de cocos,

100 de grame de ciocolată albă,

bețe lungi pentru frigărui.

 

Iată modul de preparare

 

Pentru decorul final poți folosi orice vrei: nuci tocate, migdale, nucă de cocos.

Mai întâi punem cele trei ciocolate cu arome diferite în trei cratițe pentru a le topi la bain-marie.

Apoi curățăm bananele și le tăiați în jumătate. Jumătățile de banane se pun pe bețele de frigărui. 

Nu mai aruncați saramura din borcanul cu castraveți: patru moduri originale în care o puteți folosi în bucătărie

Odată ce ciocolata s-a topit, se lasă să se răcească. Apoi scufundăm bananele de pe frigărui în ciocolata topită. Putem alege să folosim o singură aromă de ciocolată. De asemenea, putem să le acoperim, pe rând, cu toate felurile de ciocolată. În acest caz va trebui să așteptăm până când primul strat de ciocolată se va usca, apoi să trecem la celelalte.

Clătitele se lipesc de tigaie și se rup? Cu aceste trucuri le poți salva cât ai zice pește 

Cât timp ciocolata este încă umedă, rulați bananele glazurate prin alunele tocate sau nuca de cocos. Puteți folosi, de asemenea,  alte chipsuri de ciocolată cu gust diferit, pentru a obține arome și gusturi unice. Punem bananele glazurate în frigider pentru vreo zece minute. Desertul este gata! Poftă bună!

 

 

Brioșe delicioase cu banane: o rețetă ieftină, care necesită un minim de efort

 

Brioșele cu banane foarte gustoase și bune pentru a fi servite la micul dejun.  Aceste brioșe au o aromă de banană și o consistentă moale și umedă.

Brioșele cu banane foarte gustoase atât calde, cât și reci. Dacă doriți, puteți adăuga în aluat nuci, stafide, semințe de mac sau fructe de pădure.

 

Ingrediente:

 

banane mici - 3 bucăți,

făină - 200 grame,

zahăr - 150 grame,

unt - 100 grame,

ouă - 2 bucăți,

praf de copt - 2 lingurițe,

esență de vanilie,

praf de sare.

 

Modul de preparare

 

Puneți untul moale într-un castron, cu făina cernută. Amesteca untul cu făina într-un blender. Se bat ouăle cu un praf de sare și se încorporează în compoziția de unt și făină.

Înghețată de casă, gata în 10 minute. Desertul care îi va cuceri, iremediabil, pe copii

Pisează bananele cu o furculiță. Dacă vă plac feliile de banane din produsele de copt, nu le zdrobiți prea tare. Adaug-le în aluat piureul de banane, zahărul, praful de copt, esența de vanilie. Aluatul se toarnă în forme de brioșe. Aveți grijă să umpleți cupele doar pe jumătate, deoarece aluatul va crește. Brioșele se coc 25 de minute la 180°. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel