Un desert neobișnuit din bucătăria evreiască: kugel cu tăiței, mere și mure
Kugel este un fel de mâncare evreiască, asemănătoare cu o budincă.
Kugel a apărut mai bine de 800 de ani în sudul Germaniei și a devenit un fel de mâncare de bază în familiile evreiești din toată Europa de Est. Imigranții evrei au adus kugelul cu ei în America, unde a rămas popular și astăzi.
Turte cu ceapă verde, o gustare chinezească delicioasă
Kugelul cu tăiței se poate face sărat sau dulce, cu sau fără umplutură, cu fructe uscate, nuci sau condimente. Vă recomandăm să încercați kugelul cu tăiței cu mere și mure.
Ingrediente:
tăieții cu ouă - 500 grame,
unt - 100 grame,
mere - 2 bucăți,
mure - 200 grame,
brânză - 250 grame,
ouă - 3 bucăți,
zahăr - 200 grame,
stafide - 100 grame,
zahăr vanilat - 10 grame.
Prepararea, pas cu pas
Fierbeți tăițeii conform instrucțiunilor de pe ambalaj (aproximativ 7-8 minute). Treceți tăițeii fierți printr-o strecurătoare, apoi transferați-i într-un castron.
Pește copt cu legume, în stil croat. Această rețetă te va cuceri prin simplitate
Spălați și uscați merele și murele. Curățați merele de coajă și dați-le prin răzătoare. Adăugați untul, brânza, merele rase în bolul tăiței și amestecați.
Conopidă în aluat, în stil oriental. Rețeta unui preparat aromat și picant
Bateți ouăle cu zahărul și zahărul vanilat. Se spală stafidele, se usucă și se pun în tăiței împreună cu murele. Se toarnă ouăle bătute cu zahăr și se amestecă bine.
Paste cu sos din sfeclă roșie, o combinație neobișnuită, care te va încânta
Compoziția se pune într-o formă unsă și se coace la o temperatură de 180 grade timp de 50-60 de minute sau până de formează o crustă crocantă și aurie. Decorați kugelul finit cu felii de mere și mure. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News