Un deputat din partidul lui Putin crede că "maidanul de la Kiev" s-ar putea repeta la Moscova. Avertisment pentru liderul de la Kremlin
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres
Vladimir Putin primeşte avertismente chiar de la apropiaţii politici. Un deputat rus din partidul Rusia Unită afirmă că la Moscova este foarte posibil un scenariu similar "euromaidanului" care a avut loc la Kiev. 

Oleg Matveiceev este deputatul care susţine că "ultra-naţionaliştii ruşi" s-ar putea ridica împotriva lui Vladimir Putin, din cauza nemulţumirilor create de lipsa de performanţă a armatei ruse în Ucraina. 

"Situația nu este critică deocamdată , dar 2023 va fi foarte periculos”, a spus Matveiceev, citat de The Times.

Deputatul este cunoscut şi drept "consilierul media" de la Kremlin, pentru că face adesea comentarii în numele unor oficiali guvernamentali de rang înalt. Cu toate astea, există posibilitatea ca această afirmaţie să nu fie pe placul liderilor de la Kremlin. 

"Un maidan ultrapatriotic, cu o doză uşoară de stângăcie, cu discuţii despre corupţie, acestea sunt mijloace care scot oamenii în evidenţă. S-ar putea declanşa din orice", afirmă Matveiceev. Scenariul avansat de acesta vine în contextul alegerilor prezidenţiale din Rusia, unde Vladimir Putin va intra în cursa pentru al cincilea mandat. În timpul maidanului din Ucraina din 2013, preşedintele Viktor Ianukovici a fost înlăturat. 

Matveiceev nu este singurul care avansează astfel de scenarii. Abbas Galliamov, fost consilier al lui Vladimir Putin, a spus de curând că preşedintele rus ar putea fi dat la o parte printr-un puci militar. 

Pe măsură ce problemele în țară se acumulează, iar autoritățile sunt incapabile să le rezolve, Putin se transformă pe zi ce trece în ochii oamenilor dintr-un mare strateg într-un dictator obișnuit, de mâna a doua, Trebuie să înțelegem faptul că marea majoritate a comandanților din armata unei națiuni autoritare nu sunt suporteri devotați ai autorităților, ci oportuniști de rând”, a spus Galliamov.

În plus, avertizează acesta, "dacă loialităţile dispar", comandanţii de armată vor trece de partea celui mai puternic. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel