Data publicării:

Un cunoscut politician britanic demisionează din Guvern după ce s-a îmbătat şi a pipăit alți bărbaţi

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Pixabay, de RGY23
Foto: Pixabay, de RGY23

Un cunoscut politician britanic a demisionat din Guvern după ce un ziar a scris despre el că s-a îmbătat şi a pipăit doi bărbaţi într-un club privat, potrivit BBC.

Şeful adjunct al conservatorilor, Chris Pincher, a demisionat din guvern, după ce un ziar a anunţat că a pipăit doi bărbaţi la un club privat. În scrisoarea sa de demisie, el i-a spus premierului că „a băut mult prea mult" şi „s-a făcut de râs".

„Aseară am băut mult prea mult. Cred că ceea ce trebuie făcut în aceste circumstanţe este ca eu să demisionez din funcţie. Îţi datorez ţie şi oamenilor cărora le-am provocat supărare, să fac acest lucru... A fost onoarea vieţii mele să servesc în guvernul Majestăţii Sale", a scris politicianul în scrisoarea adresată premierului Boris Johnson.

Martorii au declarat pentru BBC că, miercuri seara, acesta a fost văzut „extrem de beat" la Carlton Club, clubul membrilor Partidului Conservator din Londra.

Ziarul The Sun a relatat primul despre demisie, spunând că acesta era băut la Carlton Club când ar fi agresat alţi doi invitaţi de sex masculin. Mai mulţi colegi de partid au contactat biroul de conducere al conservatorilor pentru a se plânge de comportamentul lui Pincher, potrivit ziarului.

Zeci de persoane se aflau miercuri seara în clubul privat, inclusiv alţi parlamentari, miniştri, oficiali şi persoane care lucrează în domeniul relaţiilor publice, potrivit BBC.

O sursă de rang înalt din Downing Street l-a descris pe Pincher ca fiind un conservator loial care a recunoscut că s-a comportat greşit. Sursa a mai spus că Pincher va rămâne parlamentar.

Eșecul Marii Britanii de a aborda problema „banilor murdari” a condus la „spălarea fondurilor de război ale Rusiei”

Comisia de Afaceri Externe a Camerei Comunelor, din Marea Britanie, critică autosuficiența miniștrilor și „lipsa de dorință a actualizării legislației”.

Eșecul guvernului de a aborda cleptocrații ruși care spălau „bani murdari” prin Marea Britanie a făcut ca milioane de lire sterline, utilizate pentru finanțarea invaziei Ucrainei de către Putin, să treacă prin Londra, a avertizat un comitet puternic de parlamentari.

Comisia de Afaceri Externe a comunității a spus că autosuficiența miniștrilor față de „miliardarii falimentați moral care folosesc Marea Britanie ca o cutie de valori” a dus la „spălarea activelor prin Marea Britanie, deci la finanțarea războiului președintelui Putin din Ucraina”.

„Nedorința guvernului de a prezenta o legislație pentru a opri fluxul de bani murdari este probabil să fi contribuit la credința Rusiei că Regatul Unit este un refugiu sigur pentru bogățiile corupte”, se arată în raport.

„Deși miniștrii au vorbit elocvent în Cameră despre necesitatea de a reprima cleptocrații, retorica nu a fost însoțită de acțiuni constructive. Între timp, banii corupți au continuat să curgă în Marea Britanie”, se mai arată în raport.

Tom Tugendhat, deputat conservator și președinte al comisiei de afaceri externe, a declarat că eșecul constant al Regatului Unit de a aborda corupția internațională a determinat Marea Britanie să devină „un refugiu sigur pentru banii murdari”, ceea ce reprezintă „o pată a reputației noastre”.

„Banii murdari aduc corupție în casele noastre și întorc instituțiile împotriva noastră”, a adăugat el. „Aceștia atacă societatea și securitatea noastră. De mult prea mult timp guvernele succesive au permis actorilor maliți și cleptocraților să-și spele banii murdari în „spălătoria” londoneze. Complezența a lăsat ușa deschisă pentru a înrădăcina bogăția coruptă și a permis miliardarilor falimentați moral să folosească Marea Britanie ca pe o cutie de valori.”

Raportul spunea că „pregătirea și previziunea inadecvată” din partea Oficiului pentru Externe, Commonwealth și Dezvoltare (FCDO) înseamnă că guvernul a întârziat să impună sancțiuni ca răspuns la invazia Rusiei în Ucraina.

Raportul avertizează că măsurile încă „nu merg suficient de departe sau de repede” și guvernanții nu au făcut nimic pentru a aborda „nepotrivirea fundamentală” dintre resursele disponibile agențiilor de aplicare a legii și persoanele pe care le vizează.

Comitetul a repetat un apel anterior pentru o „creștere substanțială” a finanțării și a resurselor de experți pentru Agenția Națională pentru Criminalitate, Oficiul pentru Fraude Grave și alte organisme responsabile. „Fără mijloacele și resursele necesare, agențiile de aplicare sunt legate de mâini. Amenințarea (pe care) finanțarea ilegală o reprezintă pentru securitatea noastră națională necesită un răspuns care este considerat a fi serios.”

În ciuda amenințărilor guvernului de a impune sancțiuni radicale împotriva Rusiei, comisia a spus că regimul de sancțiuni s-a dovedit a fi „subpregătit și lipsit de resurse”.

„Motivul principal pentru acțiunea ineficientă timpurie asupra sancțiunilor a fost pregătirea și previziunea inadecvată din partea conducerii FCDO și, în consecință, lipsa de personal în cadrul unității de sancțiuni”, se expune. „Salutăm extinderea de către guvern a unității de sancțiuni. Dar eficacitatea politicii necesită sprijin practic, resurse suficiente și capabilitățile potrivite, inclusiv capacitatea de a colecta informațiile necesare pentru a sprijini desemnările.”

De asemenea, comisia a cerut guvernului să publice revizuirea mult așteptată a schemei de viză pentru investitorii de nivel 1 („viza de aur”). „Remarcăm că cel puțin opt persoane pe care Marea Britanie le-a sancționat în legătură cu Ucraina dețin vize de nivel 1”, a adăugat raportul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel