Un copil de un an a trecut Marea Mediterană fără părinţii săi. Criza migranţilor continuă
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
Un băieţel de un an despre care se crede că a fost trimis de părinţii săi să traverseze Marea Mediterană a ajuns în siguranţă pe micuţa insulă Lampedusa, în Italia, a anunţat sâmbătă presa din Peninsulă, citată de Arab News.

Copilul, despre care se estimează că are abia un an, se numără printre cei peste 500 de migranţi care au ajuns pe insulă în cele şapte sosiri din ultimele două zile, a transmis cotidianul La Repubblica.

El a fost găsit de salvatorii italieni într-o barcă în mijlocul a 70 de persoane.

„A traversat Mediterana înainte de a învăţa să meargă. A înfruntat valurile singur… prea tânăr pentru a-şi dezvălui numele şi povestea”, au mai jurnaliștii italieni.

Ceilalţi migranţi habar n-aveau cine este copilul, dar au fost rugaţi de părinţi să-l ţină în siguranţă în timpul traversării, probabil pentru că au fost împiedicaţi să se îmbarce cu el, au mai scris ziariștii italieni.

Cazul copilului este unul fericit. Aproximativ 1.340 de persoane au murit anul acesta în încercarea de a traversa Marea Mediterană, potrivit Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (IOM), scrie Mediafax.

Zeci de migranţi au murit în Canalul Mânecii

Cel puţin 24 de persoane s-au înecat după ce barca lor gonflabilă s-a răsturnat la finalul lunii noiembrie în timp ce încercau să traverseze Canalul Mânecii din Franţa în Marea Britanie, a declarat un primar local la canalul de televiziune France 3, citat de Reuters.

Autorităţile locale au anunţat anterior că cinci migranţi s-au înecat, dar că acest număr probabil va creşte în contextul în care câţiva dintre cei salvaţi erau în stare gravă.

"Au fost recuperate 24 de cadavre, iar 26 persoane sunt în viaţă", a declarat Franck Dhersin, primarul localităţii Teteghem şi vicepreşedintele responsabil cu transporturile în regiunea de nord a Franţei.

Ministrul francez de interne Gerald Darmanin a anunţat că se pregătea să se ducă acolo. "Emoţie puternică în faţa tragediei multor morţi din cauza răsturnării unei bărci de migranţi în Canalul Mânecii", a scris el într-o postare pe Twitter.

Două elicoptere şi trei bărci de poliţie sau de salvare se aflau la faţa locului, au declarat autorităţile locale. Canalul Mânecii este una dintre cele mai aglomerate căi maritime din lume şi curenţii sunt puternici. Bărci gonflabile supraîncărcate riscă deseori să se scufunde.

În timp ce poliţia franceză împiedică mai multe traversări decât în anii anteriori, fluxul de migranţi care doresc să ajungă în Marea Britanie a fost oprit doar parţial, devenind una dintre multele surse de tensiune între Paris şi Londra, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel