Un copil de șase ani și-a împușcat învățătoarea. Polițiștii americani susțin că gestul a fost unul intenționat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
FOTO: Pexels
FOTO: Pexels
Un copil de șase ani și-a împușcat în mod deliberat învățătoarea de la o școală primară din Virginia, vineri după-amiază, potrivit poliției.  

Oamenii legii au declarat că l-au arestat pe băiatul acuzat că și-a împușcat învățătoarea dintr-o școala elementară din Richneck, un oraș din partea de sud-est a statului Virginia, potrivit The Guardian.

Poliția a fost anunțată în jurul orei 14 că învățătoarea a fost împușcată în interiorul școlii, în timpul unei altercații.

„Nu am avut o situație în care cineva să meargă în jurul școlii și să tragă focuri de armă”, a spus șeful poliției Newport News Drew reporterilor. „Avem o situație într-o anumită locație, în care a fost tras un glonț.”

El a adăugat că împușcătura nu a fost un accident.

De atunci, elevul a fost arestat, iar profesoara, o femeie în vârstă de 30 de ani, a fost dusă la un spital local pentru a fi tratată pentru leziuni despre care „se credea că îi pun viața în pericol”, potrivit departamentului de poliție. Drew a spus reporterilor că starea învățătoarei s-a îmbunătățit oarecum până după-amiaza târziu.

El nu a discutat detalii, dar le-a spus reporterilor că ofițerii au mutat copiii din campus și că se aflau „în siguranță”, în timp ce ofițerii procesau dovezi care se aflau încă la locul atacului.

Drew a mai spus că sunt „o mulțime de consilieri” care lucrează cu elevii, în încercarea de a-i menține calmi.

„Prioritatea numărul unu este să-i aducem pe toți elevii înapoi cu părinții lor”, a spus el.

Poliția a mai transmis că ofițerii au implementat un sistem de reunire a elevilor cu părinții lor, împărțindu-i în funcție de anul de studiu.

„Un ofițer și un oficial al școlii îi conduc pe elevi la părinții lor. Cu toții sunt în siguranță”, a spus Drew.

Atacul de vineri va stârni aproape sigur o dezbaterea despre restricționarea accesului public la arme în SUA, chiar și după ce Congresul a adoptat anul trecut un proiect de lege care înăsprea restricțiile privind accesul la arme de foc pentru unele persoane care sunt considerate a fi expuse riscului de a comite violență.

Anul trecut, cazurile importante de violență cu armele din SUA au inclus uciderea a 10 persoane într-un magazin alimentar din Buffalo, New York, și a 21 la o școală din Uvalde, Texas.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel