Un copil de doi ani a căzut de la etajul unui bloc din Botoșani
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Un copil a căzut de la etajul trei al unui bloc din Botoșani.

Un copil, în vârstă de de doi ani, a căzut de la etajul trei al unui bloc din Botoșani, după ce s-a urcat pe un corp de mobilă și a impins plasa de protecție împotriva insectelor, deschizând geamul. Potrivit ISU Botoșani, când s-a produs evenimentul, în locuință se mai aflau trei adulți.

„Într-un moment de neatenție, băiețelul a ajuns pe pervazul geamului, după ce s-au urcat pe un corp de mobilă și s-a sprijinit în plasa de protecție împotriva insectelor, care s-a deschis. Micuțul a căzut în gol de la aproximativ șase metri înălțime”, susțin pompierii, notează Mediafax.

Copilul a fost preluat de un echipaj de terapie intensiva mobilă SMURD și transportat la Spitalul de Pediatrie din Botoșani pentru evaluare.

Poliția a deschis o anchetă pentru a stabili împrejurările în care s-a produs evenimentul.

ISU Botoșani îi sfătuiește pe părinți și adulți să țină geamurile închise atunci când nu sunt în aceeași cameră cu cei mici. Conform pompierilor, copiii sunt curioși, iar dacă văd o fereastră deschisă ar putea fi tentați să urce până la pervaz și să privească afară.

Citește și: Peste 27.000 de noi cazuri de Covid și 176 de decese, raportate în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 27.346 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, cu 8.923 mai puțin decât în ziua anterioară. 3.402 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

În total, până miercuri, în România au fost înregistrate 2.482.394 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 79.374 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 2.038.716 pacienți au fost declarați vindecați.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 1.380 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În ultimele 24 de ore, au fost raportate de către INSP 176 de decese (91 bărbați și 85 femei), dintre care 5 decese anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel